Ekstremister løslader to tyskere efter halvt år som gidsler

En 55-årig kvinde og en 71-årig mand blev frigivet af de militante islamister efter trusler om halshugning. Løsesummen lyder på 5,6 millioner dollar.
Henter afspiller ...
/ritzau/

To tyskere blev lørdag fløjet til Filippinernes hovedstad Manila, efter de fredag var blevet løsladt af en militant, muslimsk gruppe, der har holdt dem fanget i et halvt år.

Stefan Okonek på 71 og Henrike Dielen på 55 blev taget til fange fra den yacht, de befandt sig på mellem Borneo og Filippinerne tilbage i april, og lige siden har de altså været gidsler

De to tyske statsborgere blev ifølge lokale medier løsladt, efter den militante gruppe Abu Sayyaf modtog en løsesum på 5,6 millioner dollar. Gruppen havde truet med at hugge hovedet af Stefan Okonek, hvis de ikke fik det krævede beløb.

Tysklands ambassade i Filippinerne bekræfter, at Okonek og Dielen er blevet løsladt, men der er ikke frigivet flere detaljer om, hvem der har betalt løsepengene.

Den militante gruppe Abu Sayyaf holder primært til i det sydlige Filippinerne, hvor den kæmper for en selvstændig, muslimsk stat. Gruppen står bag adskillige angreb, kidnapninger og drab på civile. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.