Ekstern undersøgelse skal kulegrave ambulancesag

Fyens Stiftstidende erfarer, at en undersøgelse skal afgøre, om der skal rulle hoveder i den såkaldte Bios-sag
Der skal nu en ekstern undersøgelse til for at afgøre, om nogen hos Region Syddanmark kan stilles ansvarlig for den såkaldte Bios-sag.
Der skal nu en ekstern undersøgelse til for at afgøre, om nogen hos Region Syddanmark kan stilles ansvarlig for den såkaldte Bios-sag. Foto: Scanpix

En ekstern undersøgelse skal afgøre, om nogen hos Region Syddanmark kan stilles ansvarlig for den såkaldte Bios-sag. Det erfarer Fyens Stiftstidende fredag aften.

Regionsrådet er samlet til et ekstraordinært møde efter, at der er blevet rejst tvivl om, hvorvidt firmaet Bios kan overtage ambulancekørslen som planlagt på tirsdag.

Bios vandt kontrakten på ambulancekørslen i regionen i et udbud i sommeren 2014 og hævder stadig, at de kan opholde deres del af aftalen.

Men historier i medierne, der har afsløret, at hver femte vagt i vagtplanen ikke er besat, har rejst tvivl om, hvorvidt firmaet kan overholde sine forpligtigelser i den indgåede kontrakt.

Derfor er Regionsrådet fredag aften kaldt sammen for at finde ud af, om Region Syddanmark skal forlade aftalen med Bios og lade Falck fortsætte, eller om Bios fortsat skal have ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Ingen i Region Syddanmark har endnu fået placeret et ansvar for udbudsprocessen, der har ledt op til den kaotiske situation.

Men det kan ændre sig efter, at regionsrådet har bestilt undersøgelsen for at kaste lys over, hvorvidt personer hos Region Syddanmark kan stilles til ansvar for den kaotiske udbudsproces.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.