Ekspert: Vi burde pjække noget mere

Det er ikke den slags pjæk, der lader dig blive under dynen et par ekstra timer. Det er den slags pjæk, der får dig ud i det virkelige liv, der gælder, hvis du spørger tidligere student Thomas Korsgaard.

I sommers blev Thomas Korsgaard student på Ørestads Gymnasium, og har et godt råd til eleverne. Pjæk noget mere. Det skriver Jyllands-Posten.dk

Ifølge ham skal man ud fra klasselokalet og få sig noget livserfaring.

Pia Cort fra Danmarks Pædagogiske Universitet bakker ham op.

"Det er ikke fordi, vi vil opfordrer alle unge til at pjække. Men tag en pause og kom ud og oplev din verden, som den ser ud, er mit råd. Det giver rent faktisk et velvære boost."

Det er altså ikke den slags pjækkeri, der giver dig to timer mere under dynen på en kold mandag morgen. Det er den slags pjækkeri, som nogle blandt andet kalder for 'fjumreår.'

Ifølge Pia Cort skal det hedde 'tiltrængt pause-år' hvor unge kan tage sig mere tid til at komme ud og opleve verden, og opleve sig selv, vælge forkert og vælge om igen. At vinde 12-tals ræset kan ifølge hende ikke bruges til særlig meget i livet.

Ernest Holm Svendsen, forfatter til en række bøger om nærvær, pauser og kunsten at være menneske bakker også op.

"I skolen lærer vi at lære, være gode elever og gå til eksamen. Ude i den virkelige verden lærer vi at leve livet og få erfaringer"

Følg din passion

Den tidligere gymnasieelev Thomas Korsgaard pjækkede selv en del for at lave journalistik, og nu arbejder han i DR.

Han understreger vigtigheden i at følge sin passion, i stedet for at bøje hovedet og gøre som alle andre.

"Hvis man pjækker for at dyrke sin passion, kan det ikke gå helt galt. Det her land har nok af afrettede, forsigtige typer, og det er efter min mening ikke dem, der kommer til at skabe arbejdspladser i fremtiden. Det er dem, der har et drive eller en passion og følger deres drøm," fortæller han.

Kilde: Jyllands-posten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.