Ekspert til Løkke: Uligheden vil stige med dit boligskattestop

Løkke omfordeler til de rige og de gamle, mener professor Bent Greve.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at uligheden vil stige yderligere, hvis Lars Løkke Rasmussens forslag om et boligskattestop bliver vedtaget, siger Bent Greve.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at uligheden vil stige yderligere, hvis Lars Løkke Rasmussens forslag om et boligskattestop bliver vedtaget, siger Bent Greve. Foto: Scanpix/arkiv

Uligheden vil bare vokse og vokse, hvis Lars Løkke Rasmussens nyeste planer for boligskattestop, bliver til virkelighed.

Det mener arbejdsmarkeds- og velfærdsforsker på Roskilde Universitet, professor Bent Greve. Han forstår dermed godt, at flere forbundsformænd onsdag i Ugebrevet A4 er skeptiske over for statsministerens planer.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at uligheden vil stige yderligere, hvis Lars Løkke Rasmussens forslag om et boligskattestop bliver vedtaget. Et skattestop til boligejerne vil øge uligheden på to måder. De rige vil blive rigere, og de ældre får en skattelettelse på bekostning af de unge. Med et boligskattestop omfordeler Løkke til de rige og de gamle, siger Bent Greve. 

Professoren forklarer, at et boligskattestop vil øge værdien af ejerboliger. Dermed vil boligejernes formuer stige, samtidig med at de slipper billigere i skat.

Derudover vil ældre danskere, der ofte ejer deres egen bolig, få en gevinst, mens den unge generation får sværere ved at få råd til at købe egen bolig, fordi de stiger i pris, mener han.

Bent Greve mener helt generelt, at Løkke med sin 2025-planer om at hæve pensionsalderen og et boligskattestop, viser, at han ikke er helt på omgangshøjde med virkelighedens arbejdsmarked. 

- Mange lønmodtagere kan i forvejen ikke holde til at arbejde, til de er langt oppe i tresserne. De er både psykisk og fysisk nedslidte. Samtidig undergår vores arbejdsmarked store forandringer med digitalisering og helt nye produktionsformer, og forandringerne accelererer hele tiden. Mange lønmodtagere kan ikke holde til det tempo, og også derfor er fagbevægelsen bekymrede for højere pensionsalder, siger Bent Greve til Ugebrevet A4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.