Ekspert: Så svær bliver ambulancekørsel for Region Syddanmark

Ingen øvrige regioner står for ambulancedriften.
- Regionen kan sandsynligvis godt løfte opgaven, men der vil være store udfordringer i starten. Man knipser ikke bare med fingrene, siger han til DR Syd.
- Regionen kan sandsynligvis godt løfte opgaven, men der vil være store udfordringer i starten. Man knipser ikke bare med fingrene, siger han til DR Syd. Foto: Scanpix/arkiv

Der venter Region Syddanmark en stor opgave, hvis regionen overtager ambulancedriften fra konkursbegærede Bios.

Det vurderer Kjeld Møller Pedersen, der er sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet, over for DR Syd.

- Regionen kan sandsynligvis godt løfte opgaven, men der vil være store udfordringer i starten. Man knipser ikke bare med fingrene, siger han til DR Syd.

Kjeld Møller Pedersen fortæller, at ingen af de øvrige danske regioner selv står for ambulancedriften.

- Derfor er det en ny og uvant opgave, og man skal til at opbygge nye erfaringer og ny ekspertise på området, siger han.

Både Venstre og Socialdemokratiet har udtalt, at de vil have regionen til at stå for ambulancedriften. Det vil være økonomisk bæredygtigt, vurderer formand for regionsrådet Stephanie Lose (V).

- På længere sigt er der ikke nogen grund til at tro, at den her løsning vil være væsentligt dyrere end at lade en ekstern operatør varetage opgaven, siger hun til DR Syd.

Diskussionen af den fremtidige drift af ambulancekørslen i Region Syddanmark er opstået, efter regionen har begæret Bios konkurs. Selskabet har nemlig ikke kunnet betale 31 millioner kroner tilbage, som regionen angiveligt har udbetalt ved en fejl.

I eftermiddag skal regionrådspolitikerne diskutere, hvorvidt ambulancekørslen i Region Syddanmark fremadrettet skal organiseres af regionen.

Alternativet er, at opgaven bliver sendt i et nyt offentligt udbud, hvor for eksempel Falck vil have mulighed for at byde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.