Ekspert: Politikers job er uetisk

Kritik: Ole Sohn (S) bør ikke sidde på sin politiker-plads, mens han samtidigt kører et konsulent-firma ved siden af.
Ole Sohn beskyldes for lobbyisme
Ole Sohn beskyldes for lobbyisme Polfoto

Etikken er i fare, når Ole Sohn ved siden af sit job som politiker også er konsulent for virksomheder. Sådan lyder kritikken fra professor i statskundskab Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet. Det skriver Jyllands Posten.

Ifølge ham kan Ole Sohn ikke både varetage folkets interesser som en poltiker skal, og samtidigt varetage virksomhedernes interesser som konsulent.

"Det er stadig et politisk og etisk problem, fordi vælgerne ikke ved, hvor hans præferencer og hans hensyn er. Han er pludselig i en position som lobbyist for nogle andre interesser," siger han.

Godt med den virkelige verden

Socialdemokratiets tidligere gruppeformand, og ny beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen mener dog ikke, at Ole Sohns konsulentvirksomhed er uetisk i forhold til hans rolle som politiker.

"Jeg er sikker på, at Ole sagtens kan finde grænsen for, hvilke ydelser, man kan tilbyde som folketingsmedlem. Faktisk synes jeg, at det er glimrende, at folketingsmedlemmer har et arbejde ved siden af og er i kontakt med virkeligheden," siger han til TV 2.

Kilde: Jyllands-posten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.