Ekspert: McLaren bør vrage Magnussen

Damon Hill mener, at en kombination af Fernando Alonso og Jenson Button vil være bedst for McLaren.
Kevin Magnussen side om side med Jenson Button. Englænderen bør beholde sin plads på bekostning af danskeren, mener Formel 1 ekspert  (AP Photo/Aaron Favila)
Kevin Magnussen side om side med Jenson Button. Englænderen bør beholde sin plads på bekostning af danskeren, mener Formel 1 ekspert (AP Photo/Aaron Favila) Foto: Aaron Favila/AP

Briten Jenson Button vil være bedre end danske Kevin Magnussen til at supplere Fernando Alonso i McLaren-teamet i Formel 1-sæsonen 2015.

Det mener den tidligere verdensmester Damon Hill.

- Personligt vil jeg gå efter en kombination af Alonso og Button. Det vil være en meget stærk kombination, siger 1996-verdensmesteren til Sky Sports.

Britiske Damon Hill, der er ekspertkommentator for den britiske tv-station, afventer lige som resten af motorsportsverdenen McLarens beslutning.

Endnu har det traditionsrige team ikke bekræftet nogen kører for 2015, men det betegnes som en offentlig hemmelighed, at spanieren Fernando Alonso, der har vundet to VM-titler, bliver førstekører efter bruddet med Ferrari.

Kampen om at blive andenkører kommer til at stå mellem den 34-årige Jenson Button og den 22-årige Kevin Magnussen.

Jenson Button, der blev verdensmester i 2009, hentede mere end dobbelt så mange point som Kevin Magnussen i år, hvor danskeren kørte sin første Formel 1-sæson.

Button har dog generelt haft det svært de seneste år, hvor McLaren har haft problemer med at følge med de bedste teams.

Fra næste sæson skal McLaren køre med motorer fra Honda, og det kan komme til at betyde noget, vurderer Damon Hill.

- Der er en god chance for, at Honda-motoren bliver konkurrencedygtig. Jenson har kæmpet i den seneste tid, fordi teamet ikke har kunnet levere, så det er ikke rigtig hans skyld, siger Damon Hill.

Formel 1-eksperten er dog ikke overbevist om, at det bliver en realitet med et makkerskab mellem Fernando Alonso og Jenson Button.

- Måske vil Alonso have en lettere makker, som ikke kommer til at skabe problemer for ham.

- Han vil nok bygge holdet op om sig selv, og måske passer Jenson ikke ind i det billede, eftersom han har været med i mange år og har været verdensmester, siger Damon Hill.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.