Ekspert: Hjorts stramninger kan være skidt nyt for ledige

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har i dag varslet en strammere økonomisk politik. Det vil ikke gøre livet lettere for dagpengemodtagerne, lyder vurderingen fra AE-rådet.
Dårligdomme i dansk økonomi vil føre til en strammere økonomisk politik, advarede finansministeren mandag. Og det vil ikke komme dagpengemodtagerne til gode, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Dårligdomme i dansk økonomi vil føre til en strammere økonomisk politik, advarede finansministeren mandag. Og det vil ikke komme dagpengemodtagerne til gode, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det slår sløjt til med økonomien, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han i dag på et pressemøde fremlagde regeringens kasseeftersyn.

Tre milliarder skal der spares, og det er en dårlig nyhed for landets dagpengemodtagere, vurderer Erik Bjørsted, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Det er klart, at hvis der var bare en lille åbning for at bruge flere penge på dagpengesystemet, så bliver den lukket, når de offentlige budgetter tilsyneladende ser så slemme ud, siger han til Avisen.dk.

Men spørgsmålet er, om de nye stramninger vil få nogen betydning i forhold til, hvordan man skruer dagpengesystemet sammen.

Sværere for ledige der stiler mod det offentlige

Dagpengekommissionen har nemlig hele tiden haft den arbejdsbetingelse, at det nye dagpengesystem ikke må blive dyrere end i dag.

Og det ser ikke ud til, at der politisk kan komme et ønske om, at poste flere penge i de ledige.

- Som situationen er i dag, ser det alligevel ikke ud til, at der er politisk vilje til at give flere penge til dagpengeområdet, siger Erik Bjørsted.

Alligevel kan de negative økonomiske forudsigelser have en betydning for de ledige. Finansministeren slog nemlig i dag blandt andet fast, at der ikke er råd til så mange offentlige investeringer.

Derfor vurderer man også i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at livet kan blive sværere særligt for de ledige dagpengemodtagere, der har uddannelser rettet mod den offentlige sektor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.