Ekspert efter ny måling: Så tæt er vi på valg

Det kommende folketingsvalg kan være ganske tæt på, efter en ny meningsmåling har spået fremgang til rød blok.
Det kommende folketingsvalg kan være ganske tæt på.
Det kommende folketingsvalg kan være ganske tæt på. Scanpix

Inden for de næste to uger vil statsminister Helle Thorning-Schmidt trykke på valgknappen.

Det forudser Radio24syvs politiske redaktør, Jesper Termansen, sammen med Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, skriver bt.dk i dag.

Deres forudsigelse kommer i kølvandet på den seneste meningsmåling fra Gallup, som giver Socialdemokraterne en fremgang til et niveau nær det seneste valg.

- Valgtrommerne vil buldre endnu mere højlydt med den her måling, som overordnet vil give Helle Thorning-Schmidt endnu et argument til at stile efter et snarligt folketingsvalg, siger Thomas Larsen til bt.dk.

Alternativets rolle

I den nye måling, som Gallup har foretaget for Berlingske, får regeringen og dens støttepartier 48,2 procent af stemmerne. I begyndelsen af marts lå det tal på 45.

Blå blok får ifølge meningsmålingen 51,8 procent af stemmerne.

Når regeringen og dens støttepartier går så meget frem, skyldes det ikke kun en samlet fremgang til partierne.

Det skyldes også, at Alternativet, der nu er opstillingsberettiget, er kommet med som en ny spiller. Ved et valg vil partiets stemmer dog ikke tælle med i nogen af blokkene, hvis de ikke når over spærregrænsen.

Over for bt.dk vil de to kommentatorer ikke sætte en præcis dato på, hvornår de mener, valget udskrives. Men Jesper Termansen gætter på den sidste uge af april.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.