Ekspert: Det var den forkerte formand, der trak sig

Det var ikke Helle Thorning-Schmidt, men en anden partileder, der burde have trukket sig, lyder det fra valgforsker.
Det var ikke Helle Thorning-Schmidt, men en anden partileder, der burde have trukket sig, lyder det fra valgforsker.
Det var ikke Helle Thorning-Schmidt, men en anden partileder, der burde have trukket sig, lyder det fra valgforsker. Foto: Scanpix

Natten til fredag tog Helle Thorning-Schmidt konsekvensen af valgnederlaget og meddelte, at hun trækker sig som formand for Socialdemokraterne.

Men det burde hun ikke have gjort, mener valgforsker og forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch nu, skriver jp.dk.

Ifølge valgforskeren var det i stedet den radikale partileder Morten Østergaard, der skulle have kastet håndklædet i ringen.

Østergaard trækker sig næppe

- Det er De Radikale, som har afgivet vælgere hen over midten og dermed været med til at sikre blå blok flertallet. Hvis man skal placere ansvaret for rød bloks nederlag, så lander det rimeligt utvetydigt hos Morten Østergaard og De Radikale. Derfor kan man sige, at det var den forkerte partiformand, der i nat trak sig, siger Roger Buch til jp.dk.

På trods af valgresultatet, der er en betydelig lussing til De Radikale, mener Roger Buch dog ikke, at Morten Østergaard trækker sig i nærmeste fremtid.

- Men der er ingen tvivl om, at De Radikale  får brug for en voldsom eftertanke i den kommende tid for at finde ud af, hvor det gik galt, siger han til jp.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.