RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ekspert: Danskerne har taget Ryanair til sig

Trods masser af kritik flyver danskerne i stor stil med Ryanair. Flyselskabet er nu så stærk, at det banker konkurrenter af banen i København. Vi har taget Ryanair til os, vurderer ekspert.
Ryanair har så stor succes i Danmark, at det nu har konkurreret Aerlingus af banen på ruten København - Dublin. Fotoet er fra Dublin.
Ryanair har så stor succes i Danmark, at det nu har konkurreret Aerlingus af banen på ruten København - Dublin. Fotoet er fra Dublin. Arkivfoto: Iver Houmark Andersen

I sommer bombarderede fagbevægelsen Ryanair med kritik og vandt en sejr i Arbejdsretten over flyselskabet. Men kritikken får ikke danskerne til at droppe Ryanair. Tværtimod har selskabet kronede dage i København.

- Danskerne har taget Ryanair til sig. Og mange europæere har fundet ud af, at de kan komme billigt til København. Så Ryanair har en meget høj belægning på flyene ud og ind af København.

Det fortæller Andreas Krog, som er ekspert i luftfart og redaktør af branche-hjemmesiden Check-In.dk.

Aerlingus sendt i gulvet i CPH

Som nævnt i Avisen.dk går det så godt for Ryanair i Danmark, at selskabet har sendt sin irske konkurrent Aer Lingus i gulvet på ruten København-Dublin.

Fra og med 25. marts dropper Aer Lingus sin direkte rute mellem de to hovedstæder.

Fremover vil der kun være følgende selskaber med direkte flyvninger på ruten København-Dublin: Ryanair, SAS og Norwegian.

- Jeg bliver ikke overrasket, hvis SAS i lyset af konkurrencen fra Ryanair på et tidspunkt vælger at nedjustere sine flyvninger på København-Dublin, siger Andreas Krog.

Kæmpe vækst i København

Det går faktisk så godt for Ryanair i Danmark, at flyselskabet har store forventninger til udviklingen.

Da Ryanair i marts i år begyndte at flyve til og fra København, forventede flyselskabet årligt at flyve 1,7 millioner passagerer til og fra hovedstaden.

I en pressemeddelelse 2. november er Ryanairs forventninger til trafikken på København skruet op til 2,5 millioner passagerer hvert år. Ryanair skriver:

- Vi vil levere tocifrede vækstrater i Irland, Storbritannien, Spanien, Italien, Portugal, Polen, Tyskland og Danmark, hvor vores aktiviteter i København (15 ruter) vil vokse med over 100 procent til 2,5 millioner passagerer om året.

Forlænget weekend med Ryanair

Ekspert Andreas Krog vurderer, at Ryanair har et godt tag i de mange mennesker, som rejser for deres fornøjelses skyld.

- Der er rigtigt mange fritidsrejsende ombord på Ryanairs fly til og fra København, siger Andreas Krog og uddyber:

- Eksempelvis vælger mange europæere at rejse til København på forlænget weekend, fordi de kan komme billigt til byen. Hvorfor ikke vælge København, når nu man har været på storbyferier andre steder i Europa?

Forretningsfolk får tilbud

Mens Ryanair har succes med at sende blandt andre solhungrende turister syd på, så har selskabet hidtil ikke haft den samme succes med at få folk på forretningsrejse til at benytte selskabet.

Men det kan ændre sig i Danmark.

- Ryanair har nu ruter fra København til Stockholm og Bruxelles. Begge destinationer har mange forretningsrejsende. Det bliver spændende at se, om Ryanair også kan få fat i forretningsfolkene, siger Andreas Krog.

Avisen.dk har tjekket priserne på en rejse fra København til Europas 'hovedstad', Bruxelles. Turen derned kan gøres for 69 kroner, og man kan komme hjem til Danmark igen for kun 39 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.