Eks-spindoktor: Thorning var en elendig leder

Forhenværende spindoktor for SF, Claus Perregaard, kommer nu med hårde anklager mod hans egen tidligere regeringschef.
"Hun ejede ikke den politiske musikalitet og fornemmelse, som forgængere og efterfølgere som Fogh og Løkke har," lyder det blandt andet fra en tidligere spindoktor i Helle Thorning-Schmidts egen regering.
"Hun ejede ikke den politiske musikalitet og fornemmelse, som forgængere og efterfølgere som Fogh og Løkke har," lyder det blandt andet fra en tidligere spindoktor i Helle Thorning-Schmidts egen regering. Foto: Simon Skipper /Scanpix

En tidligere spindoktor i S-R-SF regeringen tager i et interview med Radio24Syv bladet fra munden og langer hårdt ud efter Helle Thorning-Schmidt (S).

- Helle Thorning-Schmidt var en elendig regeringschef og leder. Hun ejede ikke den politiske musikalitet og fornemmelse, som forgængere og efterfølgere som Fogh og Løkke har, siger han om den forhenværende statsminister.

Det er Claus Perregaard, som var en central rådgiver for SF i regeringstiden, der nu kritiserer Helle Thorning-Schmidts ledelsesstil.

- Hun opførte sig, som om hun havde et flertal og ikke var afhængig af alle partier i regeringssamarbejdet, siger Claus Perregaard til Radio24Syv.

Den tidligere spindoktor mener, at SF helt åbenlyst blev trynet af Socialdemokraterne og De Radikale. Det var vilkårene helt fra begyndelsen, fortæller han.

- Jeg siger bestemt ikke, at Socialdemokraterne var skurken, og SF var ofre, men selve kulturen om, at enten er i med, eller også bliver der ikke nogen regering, det var gennemgående allerede i optakten, forklarer Claus Perregaard til Radio24Syv.

Han anklager Helle Thorning-Schmidt for ikke at tage hensyn til sine samarbejdspartnere og sine egne folketingsmedlemmer.

Claus Perregaard stoppede som rådgiver for SF i 2013 og forlod helt arbejdet med politik i frustration over regeringen. I dag arbejder han i det private erhvervsliv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.