Eks-minister rystet over Løkke: Det er jo absurd teater!

Efter statsministerens udnævnelse, kommer tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard med skarp kritik.
Martin Lidegaard er alt andet end imponeret over Lars Løkke Ramussens nye udnævnelse.
Martin Lidegaard er alt andet end imponeret over Lars Løkke Ramussens nye udnævnelse. Foto: SCANPIX arkiv

Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, skal stå for en udredning af dansk udenrigspolitik. Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop kundgjort i en pressemeddelelse. Som knap var ude, før den tidligere radikale udenrigsminister Martin Lidegaard på facebook rettede en skarp kritik mod Løkke.

"Så åbenbaredes Lars Løkkes udenrigspolitiske orakel. Absurd teater," lyder det fra Lidegaard, der var udenrigsminister fra 3. februar 2014 og frem til 28. juni i år, hvor han overdrog ministeriet til Kristian Jensen (V).

"Forestil dig man under finanskrisen havde taget en tilfældig kontorchef fra fjerde kontor i Finansministeriet, der stod statsministeren nær, og satte ham til at gentænke dansk økonomi på seks måneder, mens resten af ministeriet blev sat skakmat. Vel at mærke på et tidspunkt, hvor hurtig og sikker handling var mere påkrævet end nogensinde," fortsætter Lidegaard.

"Det gør Løkke nu med dansk udenrigspolitik. Vi trænger i den grad til en bred debat og et sikkert politisk lederskab, så hvorfor i alverden har statsministeren har valgt at lægge dansk udenrigspolitik i hænderne på en enkelt person i stedet for på sin egen udenrigsminister og hans 2600 faglige eksperter?"

Så åbenbaredes Lars Løkkes udenrigspolitiske orakel. Absurd teater. Forestil dig man under finanskrisen havde taget en...

Posted by Martin Lidegaard on 15. september 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.