Eks-milliardærs ejendom begæret på tvang

Peter Halvorsens store industribygning i Næstved er begæret på tvangsauktion
Mens ejendomsspekulanten Peter Halvorsen bor Lugano i Schweiz, så er et af hans større investeringsprojekter røget på tvang.
Mens ejendomsspekulanten Peter Halvorsen bor Lugano i Schweiz, så er et af hans større investeringsprojekter røget på tvang. Foto: Scanpix/arkiv

Ejendomsspekulant og stifter af ejendomsselskabet Essex, Peter Halvorsen, har fået begæret en stor industriejendom på Industrivej 22 i Næstved på tvangsauktion.

Det skriver Tvangsauktioner.dk, der er en del af boligsiden Boliga.

Peter Halvorsen, som i bredde kredse kendes for sit økonomiske engagement i fodboldklubben Randers FC og som en ivrig team-ejer i dansk motorsport, købte ejendommen for 203,5 millioner kroner i begyndelsen af 2008. Det var inden finanskrisen ramte Danmark og ikke mindst Halvorsen særdeles hårdt.

Ifølge Tvangsauktioner.dk rummer ejendommen 13 bygninger på i alt 37.245 kvadratmeter erhvervsareal samt 111 kvadratmeter til beboelse.

Hygger sig i Schweiz

Peter Halvorsen bor ifølge de officielle oplysninger i øjeblikket i Lugano i Schweiz ganske få meter fra Luganosøen.

Det er samme område, hvor den tidligere cykelrytter Bjarne Riis i en årrække boede sammen med den tidligere landsholdspiller i håndbold Anne Dorthe Tanderup.


Bjarne Riis boede i denne luksusvilla i Sorengo, en forstad til Lugano. Ikke langt fra, hvor Peter Halvorsen opholder sig i dag. Foto: Scanpix/arkiv

Skylder 152 mio. i ejendommen

Industriejendommen er vurderet til 146 millioner kroner. Dertil kommer 1,94 millioner kroner, som dækker over det såkaldte størstebeløb, der betales af køber i forbindelse med tvangsauktioner.

Ifølge salgsopstillingen skylder ejendomsspekulanten mere end 152 millioner kroner i ejendommen.

Mens Peter Halvorsen fortsat var på toppen var han en af bare to danskere som kørte rundt i en Mclaren Mercedes SLR (som den på billedet) - en bil til knap 10 millioner kroner. Foto: Scanpix/arkiv

Lånte syv mia.

I årene frem mod finanskrisen i 2008 optog Peter Halvorsen lån for i alt syv milliarder kroner i 30 forskellige banker gennem sit ejendomsfirma Essex. Flere af de pågældende pengeinstitutter krakkede i forbindelse med krisen.

Gennem Essex lånte han blandt andet flere millioner kroner af Roskilde Bank og Amagerbanken, som milliardæren Karsten Ree en overgang forsøgte at redde. Men ingen af de to banker overlevede finanskrisen på grund af alt for voldsomme udlån.

Peter Halvorsen var bestyrelsesmedlem og storsponsor i fodboldklubben Randers FC og ejede motorsports-holdet Motor Team Essex. Foto: Scanpix/arkiv

Legede med i Randers FC

Inden krisen for alvor ramte Essex og Peter Halvorsen, nåede han blandt andet at sponsorere fodboldklubben Randers FC, hvis stadion fra 2006-2011 gik under navnet Essex Park.

Halvorsen var også bestyrelsesformand i klubben fra 2007 til 2012, inden han fratrådte på grund af øget arbejdspres.

Industriejendommen ryger første gang under hammeren ved Retten i Næstved den 22. juni klokken 9.50.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.