Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Eks-islamist: »Undskyld, jeg spredte giftige tanker«

Den britisk-pakistanske Maajid Nawaz har været med til at etablere Hizb-ut-Tahrir-celler i Danmark. Nu angrer han alt og siger undskyld.

, 19. december 2007 kl. 11:12
Start et spil på Spigo.dk
Spil

Lyden af slag. Elektriske stød. Skrig. Mænd og kvinder, der bliver mishandlet. Tortureret.

Faktaboks

Oprindeligt et politisk parti, stiftet i 1953, med Islam som ideologi.

De arbejder for at samle alle muslimer i verden i en islamisk stat, Kalifatet.

For at realisere drømmen om en pan-islamisk stat, opfordrer Hizb-ut-Tahrir sin medlemmer til hellig krig imod eksisterende regimer.

Hizb-ut-Tahrir betegnes som en terrororganisation i Sverige og er forbudt i Tyskland og Holland.

Partiet skønnes at have 100 medlemmer i Danmark, men op mod 1.200 tilhørere ved forsamlinger.

Maajid Nawaz Blå Bog

Født i 1978 i Essex øst for London.

Har pakistansk baggrund.

Opvokset i Essex som 3.g. er efter hans morfar, der som den første i familien flyttede til England.

Bliver medlem af Hizb-ut-Tahrir omkring 1993, mens krigen i Bosnien raser.

Arresteret i Egypten 1. april 2002 som medlem af Hizb-ut-Tahrir.

Løsladt igen i marts 2006.

Bryder ud af partiet maj 2007.

Har nu oprettet tænketanken The Quilliam Foundation, som arbejder imod Hizb-ut-Tahrir.

Lydene trænger ind under huden på den britisk-paktistanske Maajid Nawaz, da han med bind for øjnene føres ind i den egyptiske sikkerhedstjenestes fængsel, El Gehaz. Mistænkt for at etablere celler af det forbudte, islamistiske-politiske parti, Hizb-ut-Tahrir, i Egypten. Ligesom han har gjort det et utal af gange i England, Pakistan og Danmark.

»I år 2000 rejste jeg hver lørdag morgen til København for at danne nye celler i Danmark. Det var typisk unge drenge, som jeg introducerede Hizb-ut-Tahrirs ideologi for,« fortæller Maajid Nawaz, der frem til maj i år var et ledende medlem af Hizb-ut-Tahrir i England.

I dag fortryder han inderligt sin tid som aktivist i det ekstremistiske parti. Og i maj i år brød han ud af bevægelsen.

»Jeg beder ikke om medlidenhed for, hvad jeg er gået igennem. Tværtimod undskylder jeg, at jeg har været med til at sprede disse giftige tanker,« siger Maajid Nawaz.

Nu vender han ryggen til den mission, han har kæmpet for igennem 14 år af sit liv. Et islamisk herredømme - Kalifatet - der som atommagt samler alle verdens muslimer og indtager resten af verden.

»Det er ekstremt pinligt. Alt, hvad jeg har stået for, er forkert,« siger han i dag om sin fortid.

Hadet til vesten vokser

Allerede da Maajid Nawaz er helt ung, bliver kimen lagt til hans had mod den vestlige verden.

Han vokser op som tredje- generationsindvandrer efter sin pakistanske morfar i Essex øst for London.

»Her ser jeg, at folk, som er sammen med os muslimer, bliver betragtet som forrædere. De bliver stukket ned og banket. Ingen bliver bagefter dømt for det,« siger han.

Også politiet oplever han som fremmedfjendsk.

»Da min bror og jeg er 14-15 år bliver vi pludselig arresteret og tilbageholdt natten over. Næste morgen får vi den forklaring, at der havde været en anmeldelse om, at nogle muslimske mænd var i gang med at begå et væbnet røveri. Men vi var bare børn, der legede, og vores våben var af plastik.«

15-årige Maajid Nawaz mistrives. Han mangler identitet, politisk ståsted og forankring i sin religion. Imens vokser hans had til omverdenen.

Islam som ideologi

Afgørende betydning får krigen i Bosnien i første halvdel af 90 erne.

»Dér blev hvide muslimer dræbt, alene fordi de var muslimer. Det gjorde mig vildt forvirret og meget bitter.«

Krigen i Bosnien vækker en følelse af samhørighed med muslimer på tværs af grænser og etnicitet i teenageren Maajid Nawaz. Og da han møder en medicinstuderende, som taler brændende om Hizb-ut-Tahrir, bliver han opslugt af partiets ideologi og begynder at deltage i møderne.

»I Hizb-ut-Tahrir er islam ikke blot en religion, men en hel ideologi, som giver svar på både ens identitet, religion og politiske mål. Politik er bestemt af Gud, Allah, for 1.400 år siden. Partiet går netop efter de unge, som er forvirrede over de tre forhold. Derefter var jeg hverken engelsk eller pakistansk. Min identitet blev, at jeg var muslim, og jeg lærte med glæde at afsky mit land.«

Maajid Nawaz bliver snart et dedikeret medlem at Hizb-ut-Tahrir. Til daglig læser han jura og arabisk på universitetet i London, og de færdigheder kan partiet bruge. Maajid ryger derfor hurtigt til tops og bliver et af de ledende medlemmer i den britiske gruppe.

»Jeg ville redde mit folk, som på grund af den vestlige verdens kolonialisering havde mistet islam som ideologi. Jeg var klar til at forlade mit jurastudium og tog til Pakistan for at etablere celler der.«

Laver celler i Danmark

Også i England og Danmark opretter Maajid celler.

»Hizb-ut-Tahrir eksisterede allerede i Danmark, så møderne var sat op for mig, når jeg kom. Min opgave var at samle dansk-pakistanere - og helst veluddannede - i nye celler, og få dem til at rejse til Pakistan for at hjælpe med at danne Kalifatet. Møderne blev oftest holdt i private hjem og på kebab-barer.«

Maajid skaffede Hizb-ut-Tahrir omkring 6-7 nye medlemmer i Danmark det år.

»Derefter overlod jeg arbejdet til de danske medlemmer.«

Fængslet og tortureret

Demonstrationer, hvervemøder, foredrag. Maajid lever og ånder for at sprede Hizb-ut-Tahrirs budskab og for at realisere drømmen om Kalifatet.

Men med ét ændrer hele verden sig.

»Jeg rejste til Egypten for at studere arabisk. Jeg landede med flyet 10. september 2001. Så kom 11. september. Så slog de ned på mig.«

1. april 2002 klokken halv tre om natten bliver Maajid anholdt af egyptiske sikkerhedsstyrker. Anholdelsen er brutal, soldaterne bærer maskingeværer, og Maajid bliver med bind for øjnene kørt til afhøring sammen med to andre fanger.

»Det var her, torturen fandt sted. Vi blev slået, måtte ikke tale. Mine hænder var bundet på ryggen af mig. Der blev kastet ting rundt i rummet. Mens de afhørte mig, var jeg tvunget til at høre, hvordan de andre blev udsat for tortur med elektriske stød forskellige steder på kroppen. De skreg og bad om nåde, mens jeg hørte stødpistolerne knitre. Og alt efter hvilke svar, jeg gav, torturerede de dem endnu mere. På den måde spillede de os ud imod hinanden.«

Tvivlen bag tremmer

Efter fire dages forhør bliver han flyttet til fængslet Mazra at Tora i Cairo. I mellemtiden afskriver partiet ham.

»Kampen for Kalifatet er det eneste vigtige. Og enhver opgave, der tapper kræfter fra det projekt, må vige. Når Kalifatet er oprettet, åbner vi fængslerne, så kommer du ud, lød argumentet.«

I fire år sidder han fængslet. Tiden bruger han på at læse de gamle, religiøse skrifter. Fast besluttet på at finde nye, stærke argumenter for Hizb-ut-Tahrirs sag.

»Men i stedet finder jeg ud af, at der er mange andre måder at fortolke islam på, end den måde Hizb-ut-Tahrir siger. Der er ingen modsætning i at være både brite og muslim for eksempel. Og den stat, vi vil bygge, er en moderne stat. Den er ikke fra islam som en 1.400 år gammel ideologi.«

Hjælp fra fjenden

I fængslet fører han livlige diskussioner med en række egyptiske studerende, der sidder fængslet samme sted.

Med tiden bliver Maajid mere og mere usikker på sin ideologi. Mens Hibz-ut-Tahrir vender Maajid ryggen, får han hjælp fra en helt uventet front. Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International adopterer ham som en såkaldt victim of consciousness ¿ en samvittighedsfange. Og de kæmper for at få Maajid ud af fængslet.

»De var mine fjender. Alligevel brændte de for min sag. Den menneskelige gestus bevægede mig virkelig.«

Bruddet med partiet

Stadig indespærret i fængslet erkender Maajid, at han måske må forlade Hizb-ut-Tahrir.

»Det gik op for mig, hvor skadeligt det var, at partiet delte verden op i dem og os . At der ikke stod noget i de gamle tekster om, at man ikke på én gang kan være brite og muslim.«

I marts måned 2006 bliver Maajid løsladt. I første omgang vender han tilbage til livet som aktivist for partiet.

»Men for hver gang, jeg talte Hizb-ut-Tahrirs sag, fik jeg det mere og mere dårligt.«

Så i maj måned i år tager han skridtet. Og melder sig ud.

»Det var ekstremt svært. Hizb-ut-Tahrir fungerer som en kult. Hvis man forlader den, bliver man fjenden selv. Og jeg måtte forlade dem, der står mig nær. Min familie, som er i Hizb-ut-Tahrir.«

Truet på livet

Siden har Maajid modtaget dødstrusler. Både over sin e-mail og over telefonen. Derfor har han gerne bodyguards med sig, når han viser sig ved offentlige arrangementer.

I dag har Maajid etableret en tænketank sammen med tre andre ledende medlemmer, der alle er brudt ud af Hizb-ut-Tahrir.

The Quilliam Foundation, hedder tænketanken. Opkaldt efter Englands første muslim, som spredte viden om Islam til Storbritanien. Målet er at få standset Hizb-ut-Tahrirs udbredelse og indflydelse.

Og Maajid har indtil videre ikke holdt sig tilbage fra at advare imod partiet, fordi dets medlemmer er villige til at dræbe millioner af mennesker for at realisere deres utopiske stat.

Kæmper mod terrorisme

»De infiltrerer militæret i muslimske lande for at kunne begå et militærkup. Det er de nået langt med. Og de indprogrammerer et tankesæt, som er ekstremt polariserende og leder til terrorisme. Det er idéer, som kun kan dele samfund og holde muslimerne tilbage som borgere i det samfund, de lever i,« fortæller Maajid.

Han går dog ikke ind for at forbyde partiet.

»Vi skal udfordre Hizb-ut-Tahrir og give muslimerne et alternativt tankesæt. Vise, at man godt kan være muslim og dansker eller englænder på én og samme tid. Deltage i samfundet om kring dem,« siger Maajid Nawaz.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
19.12-2007 | 11:25 af Slet Mig
en lille rettelse - det burde vel være Ex-islamist.
 
19.12-2007 | 11:27 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 11:29 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 11:48 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 11:57 af Lars Nielsen
Han kan komme på Koran kursus i Yemen sammen med Asmaa Abdol Hamid.
 
 
19.12-2007 | 12:07 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 12:08 af Jørn
Tjah - når folk blvier ældre, mildnes deres synspunkter som regel, og de mest ekstreme holdninger slibes af. Ligesom socialismen/kommunismen - den religion er der mange unge der sværger til, men når de bliver lidt ældre, indser de deres vantro og begynder indimellem at lyde helt fornuftige!

Gud mildner luften for de klippede får.
 
19.12-2007 | 12:14 af Fynboen
???

Jamen der er da intet ondskabsfuldt eller giftigt i islamismen, det har vi da adskillige universitetsuddannede danske islameksperters ord for...!

Jeg er snart træt af al den xenofobe, racistiske, nazistiske, islamofobe forfølgelse og tilsværtning af islam og muslimer, som Nyhedsavisen konstant lægger spalteplads til...

Da vi nu VED, at der intet galt er i islamismen, må ovenstående hadefulde artikel om det fredselskende Hizb-ut-Tahrir naturligvis affejes som antiislamisk løgn og propaganda fra ende til anden.

Altså bliver det eneste relevante spørgsmål: HVEM eller HVAD har motiveret Maajid Nawaz til at kaste smuds på den udmærkede islamiske organisation Hizb-ut-Tahrir...?

Åh jo: NU har jeg det - det er da klart - manden er selvfølgelig MOSSAD-agent! Købt og betalt af Israel og de internationale jøder...!

PÅ BANEN - alle I gode og korrekttænkende, åbne og tolerante humanister - og tilbagevis med Ordets Sværd dette seneste svinske (ordet er omhyggeligt valgt) angreb på fredens og tolerancens religion!!!

Henrik Ilskov-Jensen (I en ny, anstændig og tolerant multi-kulti-jule-udgave).
 
19.12-2007 | 12:15 af Erik Willumsgaard
Det er aldrig for sent at angre sine synder!
 
 
19.12-2007 | 12:24 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

Vil du give bare et eksempel på "universitetsudannende danske islameksperter", som forsøger at give et positivt billede af militante islamister som f.eks. Hizb-ut-Tahrir, for så vil jeg give en juleøl!

For det kan jo ikke være Mozzafari, Necef, Inge Liengaard, Tina Magaard, Erslev Andersen eller Helle Lykke Nielsen du tænker på!
 
 
19.12-2007 | 12:26 af Fynboen
ANGRE SINE SYNDRE...!?!?

Jamen for pokker da:

Erik Willumsgaard og alle andre gode og anstændige korrekttænkende antiracister må da kunne se, at der er tale om et vaskeægte islamofobisk Bush-Blair-Fogh- og MOSSAD-komplot; med Mossad-agent-provocateuren Maajid Nawaz i hovedrollen!???

SÅ REAGER DOG DEREFTER, klaphatte...!

Henrik Ilskov-Jensen (Multi-Kulti-Jensen skal mit nye debatnavn være...).
 
19.12-2007 | 12:30 af Erik Willumsgaard
@johnsen

Hvad bygger du det med de hånlige attitude på? Og er det ikke en mærkelig velkomst at give én, som indser sine fejltagelser, og gør lige præcis det, som vi ønsker alle militante islamister skulle gøre?
 
 
19.12-2007 | 12:31 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

Din humor er anstrengt. Vil du svare på mit spørgsmål om de universitetsuddannede?
 
 
19.12-2007 | 12:33 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 12:34 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

Hvorfor kalder du mig klaphat? Og hvorledes er det du mener jeg skal reagere?
 
 
19.12-2007 | 12:35 af Erik Willumsgaard
Hvorfor bliver nogle af jer så rasende, når der endelig er en militant islamist, som angrer, og begynder at tale imod sine tidligere kampfæller? Man skulle umiddelbart tro, at I - lige som vi andre - ville hilse det velkomment.
 
 
19.12-2007 | 12:36 af Erik Willumsgaard
OK, Jørgen Bæk Simonsen og Tim Jensen, dem havde jeg ikke med. Men har de forsøgt at give et positivt billede af militante islamister som f.eks. Hizb-ut-Tahrir??
 
 
19.12-2007 | 12:38 af Erik Willumsgaard
@Allan H L

Ja, NA burde ændre overskriften med det samme!
 
 
19.12-2007 | 12:40 af Fynboen
Nuvel, Erik Willumsgaard:

Det var min behagelige spøg. En lille julespøg, så at sige...

NU har jeg pludselig genfundet mit gamle, Onde, Onde DF-jeg, og er lige så pludseligt ophørt med at være en human nist...

Tilfreds, Willumsgaard...?

Venlig hilsen, og undskyld al eventuel forvirring mine kommentarer måtte have afstedkommet, Henrik Ilskov-Jensen
 
19.12-2007 | 12:42 af Erik Willumsgaard
Er det således, at både Hizb-ut-Tahrir samt Fynboen & Co er helt enige om, at alt er bedst, hvis:

- alle danske muslimer er militante islamister

- alle danske ikke-muslimer er som Fynboen & Co

??
 
 
19.12-2007 | 12:45 af Fynboen
P.S.:

Det var ABSOLUT IKKE min hensigt at lave nar med torturofret og hædersmanden, den af islamister dødstruede Maajid Nawaz!

Jeg regner da bestemt heller ikke med, at han læser med her...

Mine sarkastiske kommentarer var selvsagt udelukkende møntet på de af Nyhedsavisens debattører, som evigt og altid forsøger at bagatellisere den trussel for vore demokratiske samfund, som islamisterne udgør!

Venlig hilsen Henrik Ilskov-Jensen (Glad DF-vælger).
 
19.12-2007 | 12:47 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

Synes du selv du var fantastisk morsom? Synes du ikke, at det er glædeligt, når en synder angrer, og går til angreb på sine tidligere forbryderkammerater?

Og har du nogle eksempler på universitetsuddannede forskere, som har forsøgt at give et positivt billede af militante islamister som f.eks. Hizb-ut-Tahrir??
 
 
19.12-2007 | 12:50 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

1. Det var gooodt. Det er aldrig for sent at angre

2. Du undskylder dine platte bemærkninger med, at de var rettet mod andre debattører på NA. Hvorfor er I så mange, der bruger meget mere tid på at rakke hinanden ned, at gå efter manden, i stedet efter bolden?
 
 
19.12-2007 | 12:55 af Erik Willumsgaard
@Fynboen

Skulle du ikke have den juleøl?
 
 
19.12-2007 | 13:19 af Slet Mig
nationalist, racist, islamist -  same shit different place.
 
19.12-2007 | 13:27 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 13:29 af karenmarie
Maajid Nawaz, du er ikke undskyldt!
 
19.12-2007 | 13:38 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 14:41 af Bruce1
En stram fortolkning af islam er lig med nazisme, det er jo det Krarup altid har sagt og folk har bare leet af ham, men det er jo korrekt. Kun den mest naive tosse kan ikke se det.
 
 
19.12-2007 | 15:03 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 15:33 af Slet Mig
 
19.12-2007 | 16:15 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 17:46 af Slet Mig
en stram fortolkning af islam er ikke lig med nazisme. En stram fortolkning af islam svarer meget præcist til en stram fortolkning af kristendommen.
 
19.12-2007 | 20:33 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.12-2007 | 20:50 af Torben Petersen
Islam er en internationalt udbredt terrorbevægelse, hvis terror i hovedsagen udfolder sig i to retninger: Internt mod egne familiemedlemmer og eksternt mod ethvert ikke-muslimsk samfund.

Begge påstande kan dokumenteres og tilbagevises til den kannoniserede, konpiratorisk sammenfattede religiøse bog, Koranen.

De tvangsindrullerede koransoldater er for kvindernes del, uniformerede med det karakteristiske hovedbind. For alle gælder, at forsøg på at dessertere deres skæbenebestemte livsbane som koransoldater, ofte kan og skal straffes brutalt.
 
 
19.12-2007 | 20:58 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
20.12-2007 | 11:44 af Erik Willumsgaard
@Fynboen (eller andre)

Vil du give bare et eksempel på "universitetsudannende danske islameksperter", som forsøger at give et positivt billede af militante islamister som f.eks. Hizb-ut-Tahrir, for så vil jeg give en juleøl!

For det kan jo ikke være Mozzafari, Necef, Inge Liengaard, Tina Magaard, Erslev Andersen eller Helle Lykke Nielsen du tænker på!
 
 
20.12-2007 | 14:52 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
20.12-2007 | 17:14 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
20.12-2007 | 17:55 af Slet Mig
klausen H - jeg bygger mine ord på historiske erfaringer. Europa var i århundrede fanget i et fundementalistisk kontrolleret jerngreb af kristendommen.
 
20.12-2007 | 19:59 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
22.12-2007 | 07:22 af TanjaB
@Erik Willumsgaard

"Vil du give bare et eksempel på "universitetsudannende danske islameksperter", som forsøger at give et positivt billede af militante islamister som f.eks.

Hizb-ut-Tahrir, for så vil jeg give en juleøl!"

Så gerne, men jeg forventer ingen juleøl. Du burde hellere give den til den værdigt trængende Jørgen Poulsen.

"...Professor Jørgen Bæk Simonsen , der har et nært kendskab

til det muslimske miljø i Danmark, bekræfter, at Hizb -ut-tahrir har fået mange ud af det kriminelle miljø. »Det er ikke Hizb -ut-tahrir alene, der har

trukket læsset, men de har haft en gennemslagskraft, og det skal de have anerkendelse for. De appellerer til de unge, fordi de selv er unge. De er præget

af et utroligt engagement«, siger han."

Kilde:

Fundamentalister hverver unge Politiken  09.09.2001

JBS har også i 2001 forsvaret de nu forhenværende medlemmer af organisationen Minhaj-ul-Quran mod kravet om afstandtagen fra sharia.

"Når de unge muslimer kan være sikre i deres personlige holdning, men

tvetydige i deres principielle holdning, hænger det sammen med, at Minhajs

stifter

Muhammad Tahir-ul-Qadri ikke giver klare svar, påpeger islameksperten,

Jørgen Bæk Simonsen, der er lektor ved Carsten Niebuhr Instituttet på

Københavns

Universitet.

Frontalt sammenstød

På den ene side fastholder Tahir-ul-Qadri en forbindelse til den muslimske

sharialovgivning, på den anden side forsøger han at forbinde islam til den

moderne

verden.

»Når de begynder med kontekstualisering, så er det, fordi emnet rummer

sammenstødet mellem en religiøs tilværelsesholdning og en areligiøs

verden,« siger

Jørgen Bæk Simonsen, der kalder kravet om et klart svar for »en naiv

kulturel automatik«.

»Når de bliver spugt direkte i en dansk sammenhæng, så er de ikke en dyt

tvetydige. Så understreger de, at de personligt er imod. Og det må vi tage

for

gode varer,« siger han."

Kilde:

http://www.berlingske.dk/artikel:aid=101002/

Muhammad Tahir-ul-Qadri er grundlægger af MUQ og er i Pakistan kendt som arkitekten bag loven mod ahmadiyya bevægelsen og for at have forsvaret indførelsen af hudut straffe i retsplejen. Så når JBS eufemiserer over, at Muhammad Tahir-ul-Qadri  kun opretholder en forbindelse til sharia, må det siges at være en ren underdrivelse grænsende til lodret løgn. Ahmadiyyaerne har helt sikkert et andet billede af  shariaens fortræffeligheder.

http://www.thepersecution.org/nr/2001/y2001.html

http://www.thepersecution.org/dl/2001/newsreport_2001.pdf

Et andet eksempel på en islamapologet er professor Jørgen Steen Nielsen, som har forsvaret Tariq Ramadan som demokrat i en europæisk sammenhæng.

"Jørgen S. Nielsen mener, at hele debatten om Ramadan er symptomatisk for det grøftegraveri, som sker i forhold til at forstå moderne islam:

»Tariq Ramadan vil ikke afsværge sin bedstefar, fordi han mener, at situationen er anderledes i dag end i 1930ernes Egypten, hvor hans bedstefar levede.

Det er jo netop nogle af principperne i moderne islamisk tænkning, at man ikke ureflekteret kører videre med tingene, som om tiderne ikke ændrer sig.«

Spørgsmålet er så, om Ramadan - og andre med ham - er ægte demokrater eller blot ønsker at bruge demokratiet til at afskaffe det ved flertalsvalg. Der lyder

Nielsens svar:

»I den europæiske sammenhæng er der ingen tvivl om, at han er ægte demokrat, men hvis vi i Europa havde 90 procent muslimsk flertal ville situationen være

anderledes. Det er en teoretisk diskussion. Problemet med mange europæere er, at de forlanger en absolut trosbekendelse fra muslimer. Det er en ufrugtbar

måde at gå til den debat på,« siger Jørgen S. Nielsen ."

Kilde:

Jagten på den europæiske muslim Berlingske Tidende 10.03.2006

Så ifølge den gode professor er man god demokrat, så længe man ikke vil indføre diktatur med barbariske straffe og intolerance  før man har 90 % flertal. Han er en klaphat. Jonni Hansen kunne lære et eller andet.
 
27.12-2007 | 03:06 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites