Egyptens premierminister efter tvivl: Russisk fly er styrtet

Der har hersket stor tvivl, men ifølge Egyptens premierminister er russisk fly med over 200 passagerer styrtet
Det er muligvis et fly som dette, et Airbus A321, der er forsvundet over Sinai-halvøen med mindst 212 passagerer. (Arkivfoto)
Det er muligvis et fly som dette, et Airbus A321, der er forsvundet over Sinai-halvøen med mindst 212 passagerer. (Arkivfoto) Foto: Genrebilleder (fly, lufthavn, m.m.)/free

Efter forskellige udmeldinger siger Egyptens premierminister nu, at et russisk passagerfly med mere end 200 passagerer er styrtet ned på Sinai-halvøen.

Det skriver AFP.

Premierminister Sherif Ismail skærer dermed igennem, efter at der har været stor tvivl om flyets skæbne, siden Egyptens luftfartsmyndighed mistede kontakten med det.

Flyet var på vej fra Sharm el-Sheikh mod Rusland, og det er endnu sparsomt med oplysninger. 23 minutter efter flyet var lettet, styrtede det angiveligt ned.

Internationale medier rapporterer om et forskelligt antal passagerer, men mindst 212.

- Russisk civilt fly ... er styrtet i den centrale del af Sinai, lød det kortfattet i en udtalelse fra premierministerens kontor.

Kort forinden lød det fra Egyptens egen luftfartsmyndighed, at Tyrkiet havde genetableret kontakt til flyet.

- Det (...) russiske luftfartsselskab havde fortalt os, at det russiske fly, vi har tabt kontakten til, er i sikre hænder, at det har kontaktet tyrkisk luftfartskontrol, og at det passerer gennem tyrkisk luftrum nu, sagde Ayman al-Muqaddam, chef for havarikommissionen, tidligere i en udtalelse.

Men ifølge premierministerens kontor er flyet styrtet ned på den centrale del af Sinai-halvøen.

De egyptiske luftfartsmyndigheder er dog ikke lige så sikre som premierministeren og holder sig til at sige, at flyet kan være styrtet ned.

Det fremgår endnu ikke, hvor premierministeren har sine oplysninger fra.

I en udtalelse fra premierministerens kontor, fremgår det, at han har indkaldt til et kabinetmøde for at håndtere sagen.

En kilde i de russiske luftfartsmyndigheder siger, at man har mistet radarkontakten med et fly fra selskabet Kogalymavia med 224 passagerer om bord ifølge russiske Tass.

Flere medier skriver, at det er et fly af typen Airbus A-321, som er over 18 år gammelt.

Flyet stod til at ankomme i Sankt Petersborg klokken 10.10 dansk tid, men efter at det var lettet fra feriestedet Sharm el-Sheikh, mistede man kontakten til flyet. Det oplyser Pulkovo lufthavnen.

Størstedelen af passagererne var angiveligt russiske turister på vej hjem fra ferie i det populære resort Sharm el-Sheikh.

Et egyptisk hold af forskere har fundet vragdele, som angiveligt tilhører det russiske passagerfly, der er styrtet ned, siger en embedsmand for Egyptens luftfartsmyndighed.

Der er ikke noget, der indikerer, at det russiske passagerfly er blevet skudt ned, siger egyptiske sikkerhedskilder ifølge Reuters.

Den nordlige del af Sinai er hjemsted for et to år gammelt oprør, hvor militante med tilknytning til Islamisk Stat har dræbt hundredvis af soldater og politibetjente.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.