Eggerts straffekiks giver Flensburg første nederlag

Flensburg tabte en dramatisk topkamp i Kiel med 23-24, hvor Anders Eggert fik en uheldig rolle til sidst.
Anders Eggert lavede fem må mod Kiel, men vil ærgre sig over sin afbrænder i sidste sekund. (arkivfoto)
Anders Eggert lavede fem må mod Kiel, men vil ærgre sig over sin afbrænder i sidste sekund. (arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Håndboldspilleren Anders Eggert kommer formentlig til at sove dårligt efter søndagens nordtyske bundesligabrag mellem Kiel og Flensburg-Handewitt.

Kiel vandt 24-23, men i en højdramatisk afslutning fik Eggert muligheden for at sikre Flensburg et værdifuldt point på et straffekast.

I allersidste sekund blev Lasse Svan bremset ulovligt, men Eggert - der normalt er ganske sikker fra syvmeterstregen - sendte kampens sidste kast på stolpen til enorm jubel i Sparkassen-Arena i Kiel.

Dermed led Flensburg sæsonens første liganederlag efter at have startet med ni sejre i lige så mange kampe.

Den danskerglade klub så længe ud til at være på vej mod endnu en triumf søndag eftermiddag. Gæsterne førte 13-8 og var ved halvtid foran 14-11, men kunne ikke holde stand, da tingene skulle afgøres i slutfasen.

En Flensburg-føring på 15-12 blev på kort tid forvandlet til 16-15 til hjemmeholdet, og så var der lagt op til en yderst dramatisk afslutning.

Syv minutter før tid gav den tidligere AG København-fløj Niclas Ekberg Kiel en tomålsføring ved 22-20, men anført af en stærkt spillende Thomas Mogensen formåede gæsterne at hænge på.

Kampen så dog ud til at være afgjort, da Kiel i de sidste sekunder var foran 24-23 og havde bolden.

Men hjemmeholdet sløsede og gav Flensburg en sidste chance, som Anders Eggert altså misbrugte.

Eggert og Thomas Mogensen blev bedste danske skytter i kampen med fem mål hver.

Til gengæld måtte to danske landsholdsmålmænd Niklas Landin og Kevin Møller finde sig i en rolle i skyggen. Både Landin fra Kiel og Møller fra Flensburg var blevet placeret på udskiftningsbænken.

Med sejren er Kiel på førstepladsen i Bundesligaen med 20 point for 11 kampe. Füchse Berlin er lige bagefter med 19 point, mens Flensburg på tredjepladsen har 18 point for ti kampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.