Efterretningsfolk orienterer Clinton om trusler mod USA

Clinton har fået sin første orientering som præsidentkandidat om truslerne mod USA.
Hillary Clinton har været til møde et sikret rum hos FBI, hvor hun er blevet briefet om de trusler, som USA står over for lige nu. Mødet varede i 90 minutter. Hendes modkandidat ved det forestående præsidentvalg i USA, republikaneren Donald Trump, fik en tilsvarende orientering tidligere i august.
Hillary Clinton har været til møde et sikret rum hos FBI, hvor hun er blevet briefet om de trusler, som USA står over for lige nu. Mødet varede i 90 minutter. Hendes modkandidat ved det forestående præsidentvalg i USA, republikaneren Donald Trump, fik en tilsvarende orientering tidligere i august. Foto: Carolyn Kaster/AP

Hillary Clinton har under et møde i New York fået sin første efterretningsbriefing som de amerikanske demokraters præsidentkandidat.

Lørdag sad hun på FBI's kontor i New York og blev orienteret om de trusler, som USA står over for lige nu, og landets sikkerhedsmæssige situation.

Hun var alene uden rådgivere under den halvanden time lange briefing.

Hendes modkandidat ved præsidentvalget, republikaneren Donald Trump, fik en tilsvarende orientering 17. august. Han havde to rådgivere med sig.

Traditionelt holdes de to førende kandidater til de amerikanske præsidentvalg opdateret om sikkerhedsmæssige anliggender op til valget.

Det skal gøre en kandidat mere parat til at bestride embedet i præsidentboligen Det Hvide Hus i Washington DC, hvis kandidaten skulle vinde valget.

Donald Trump blev også orienteret i FBI's New York-kontor, hvor der er et såkaldt sikkert rum, hvor præsidentkandidaterne kan få oplyst hemmeligstemplede oplysninger.

Traditionen med at orientere præsidentkandidaterne begyndte under præsident Harry Truman i 1952.

Præsidentvalget i USA finder sted 8. november.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.