Efterlysning: Politifolk mistænkes for lampetyveri på Politigården

Den Uafhængige Politiklagemyndighed mistænker polititjenestemænd for lampetyveri på politistation.
Den Uafhængige Politiklagemyndighed beder offentligheden om hjælp i en sag om tyveri af dyrebare lamper fra Politigården i København.
Den Uafhængige Politiklagemyndighed beder offentligheden om hjælp i en sag om tyveri af dyrebare lamper fra Politigården i København. Foto: Scanpix/arkiv

Den Uafhængige Politiklagemyndighed beder offentligheden om hjælp i en sag om tyveri af dyrebare lamper fra Politigården i København.

Det oplyser Niels Raasted, der er efterforskningschef.

- Jeg har ikke så meget sige til sagen. Men vores opgave er jo at efterforske, når der er mistanke om, at polititjenestemænd har gjort noget strafbart, siger han.

Nogle af de forsvundne lamper er lavet af arkitekt Aage Rafn til Politigården i København, og andre stammer fra den bygning på Polititorvet 14 i København, hvor Rigspolitiet holder til.

Desuden har Den Uafhængige Politiklagemyndighed kendskab til, at nogle af lamperne er blevet handlet eller forsøgt handlet på auktion.

Niels Raasted oplyser, at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, at det skulle være borgere og ikke polititjenestemænd, der står bag tyveriet.

Lamperne har en stykpris på 25.000 kroner og opefter, oplyser efterforskningschefen.

- Nu kaster vi det her store net ud, fordi vi håber, at vi kan få nogle henvendelser fra offentligheden, siger han.

Af hensyn til den videre efterforskning vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed ikke kommentere sagen yderligere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.