Efter syv lungebetændelser: Hvornår vil kommunen opføre sig anstændigt?

Hjemmehjælpen til Mette Ebenhechts 90-årige mor er helt utilstrækkelig, skriver hun i et frustreret debatindlæg.
Indsatsen fra kommunens hjemmehjælpere er utilstrækkelig, skriver Mette Ebenhecht.
Indsatsen fra kommunens hjemmehjælpere er utilstrækkelig, skriver Mette Ebenhecht. Foto: Scanpix arkiv

"Min 90-årige mor har skiftet ble på os seks børn utallige gange, da vi var små. Vi måtte ikke gå våde. Det var en dyd for hende, at vi var sunde og raske. Hvorfor må hun så ikke blive passet ordentligt og anstændigt som gammel kone? Hvad har hun dog gjort?," sådan skriver en tydeligt frustreret borger i dag i et debatindlæg i Jyllands-Posten i dag.

Mette Ebenhechts mor bliver hjulpet af kommunens hjemmehjælpere til at klare sig igennem dagligdagen, men hjælpen er på ingen måde tilstrækkelig, og det går ud over moderens helbred, skriver den opgivende datter.

"Hun får den kost- og væskemængde, som den enkelte hjemmehjælper formår, og ikke mindst tiden tillader, og så smutter de igen, som de udtrykker det. Der ses ingen egenkontrol eller opfølgning af nogen som helst form for målopnåelse ved de enkelte besøg hos min mor, bortset fra at den indtagne væskemængde bliver noteret på kost- og væskeskemaet," skriver hun i debatindlægget.

Konsekvensen er risiko for dehydrering og følgesygdomme som blære- og lungebetændelse, der som Mette Ebenhecht pointerer kan være livsfarlige for ældre.

Hendes egen mor har siden januar måtte kæmpe med syv blærebetændelser og en lungebetændelser, skriver hun.

Mette Ebenhecht har derfor en bøn til kommunen, om at gøre noget ved indsatsen. Blandt andet beder hun om tilstrækkeligt uddannede hjemmehjælpere og overholdelse af naturlige toiletbesøg, skriver hun, inden hun spørger:

"Hvornår mon kommunen vil opføre sig anstændigt?"

Læs hele debatindlægget her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.