Efter skyderi: Betjente skulle hente fotokopier af Omar

Der mangler fastmonterede computerskærme i politibilerne i København. Derfor måtte betjente bruge flere minutter på at hente fysiske fotokopier af gerningsmanden bag attentaterne i København i februar.
- Det er helt hul i hovedet, at man først skal kopiere billeder af efterlyste og så udlevere dem til vognene fra centralt hold, når man har en terrorist løbende rundt i gaderne, siger Michael Bergmann Møller.
- Det er helt hul i hovedet, at man først skal kopiere billeder af efterlyste og så udlevere dem til vognene fra centralt hold, når man har en terrorist løbende rundt i gaderne, siger Michael Bergmann Møller. Liselotte Sabroe/Scanpix

Politiet får nu kritik af egne folk for at spilde politibetjentenes tid i forbindelse med terrorhandlingerne i København i februar.

Det skriver BT.

Politibilerne i Københavns Politi er ikke udstyret med fastmonterede computerskærme, og derfor kunne de centrale efterforskningsledere ikke sende overvågningsbilleder af 22-årige Omar El-Hussein, som politiet jagtede natten mellem den 14. og 15. februar, ud til bilerne.

I stedet skulle betjentene bruge flere minutter på at køre forbi politistationen for at hente fysisk udprintede billeder. Det fortæller formanden for København Politiforening, Michael Bergmann Møller.

Hul i hovedet

- Det er helt hul i hovedet, at man først skal kopiere billeder af efterlyste og så udlevere dem til vognene fra centralt hold, når man har en terrorist løbende rundt i gaderne. Det gælder om at få et signalement ud til bilerne her og nu, for hvert et minut tæller, og for borgernes sikkerhed bør vi prioritere den form for it langt højere, end vi har gjort i dag, siger Michael Bergmann Møller, der repræsenterer mere end 2400 ansatte, til BT.

Omar El-Hussein dræbte to og sårede seks personer lørdag den 14. februar og natten til søndag den 15. februar. Tidligt om morgen blev han skudt og dræbt af politiet.

Kommunikationschef i Københavns Politi fortæller, at politiinspektør Mogens Lauridsen ikke ønsker at svare på spørgsmål, før en rapport om terrorhandlingerne i København er færdig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.