Efter skandalesag om udsatte børn: Kommune fyrer to chefer mere

Odense Kommune har sagt farvel til yderligere to chefer efter svigt i behandlingen af sager om udsatte børn.
En sag om kritisabel sagsbehandling af udsatte børn og unge har nu kostet tre chefer jobbet i Odense Kommune.
En sag om kritisabel sagsbehandling af udsatte børn og unge har nu kostet tre chefer jobbet i Odense Kommune. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Først røg direktøren for Børn- og Ungeforvaltningen, og nu er yderligere to chefer i Odense Kommune blevet opsagt som konsekvens af sagen om kritisabel sagsbehandling af udsatte børn og unge.

I en pressemeddelelse fortæller kommunen, at både den øverste chef for det specialiserede børneområde og en afdelingschef er fratrådt som følge af den redegørelse for sagsforløbet, der er blevet foretaget.

Derudover har en tredje leder fået en advarsel.

- Vi kan ikke acceptere, at der sker planlagte og systematiske lovbrud. Derfor har redegørelsen fået så alvorlige personalemæssige konsekvenser, siger konstitueret administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Poul Anthoniussen.

En ekstern redegørelse har påvist, at der skete systematiske overtrædelser af lovgivningen i Børn- og Ungeforvaltningen tidligere i år.

Kommunens socialrådgivere fik besked på at lukke 180 sager om udsatte børn senest 1. september, fordi der skulle spares penge.

89 sager blev lukket, men er nu blevet genåbnet som følge af redegørelsen.

De to afskedigede chefer får løn i henholdsvis et halvt og et helt år efter deres opsigelse, og det koster kommunen 1,3 millioner kroner i ekstra lønudgifter.

Derudover har det kostet 4,5 millioner kroner i godtgørelse at opsige den tidligere administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Peter Pietras.

Derfor skal kommunens børn- og ungeudvalg tage stilling til, hvordan økonomien for 2015 kan bringes i balance.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.