Efter sårende Fields-skyderi: Ni anholdes

To personer er såret efter skyderi i Fields. Ni er anholdt, men nogle af dem kan være vidner, siger politiet.
Tre personer er onsdag middag blevet ramt af skud ved indkøbscentret Fields på Amager. Skyderiet fandt angiveligt sted i centrets p-kælder. Det oplyser den centrale vagtleder Michael Andersen fra Københavns Politi til Ritzau.
Tre personer er onsdag middag blevet ramt af skud ved indkøbscentret Fields på Amager. Skyderiet fandt angiveligt sted i centrets p-kælder. Det oplyser den centrale vagtleder Michael Andersen fra Københavns Politi til Ritzau. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Efter et skyderi mellem to bandegrupperinger i parkeringskælderen i indkøbscentret Fields på Amager er ni personer anholdt i sagen.

- Der er ni anholdte, men der kan være vidner iblandt, som ikke har deltaget aktivt, men bare har været med. Det er vi i gang med at undersøge, siger den centrale vagtleder fra Københavns Politi Michael Andersen til Ritzau.

Han kan ikke fortælle, hvilke bandegrupperinger der var involveret i opgøret i Fields onsdag middag, hvor to personer blev såret.

Én person er skudt i armen, mens en anden er ramt i ryggen. Sidstnævnte er blevet opereret på Rigshospitalet, og hans tilstand er ifølge politiet stabil.

Der var først forlydender om, at en tredje person var såret. Men ifølge Michael Andersen var det kun hans skudsikre vest, som var blevet snittet af en kniv.

Årsagen til sammenstødet er endnu uklart.

- Vi har selvfølgelig vores indicier, men vi skal lige have tid til at efterforske. Der kan jo være flere derude, som vi ikke har fundet endnu, siger Michael Andersen.

Ifølge flere vidner, som Ekstra Bladet har talt med, havde to grupperinger med tre til fem mand i hver skændtes højlydt på flere etager af indkøbscentret, inden det til sidst endte med skyderi i parkeringskælderen.

Flere af de unge mænd var ifølge avisen maskerede med halsediser, og en af dem var bevæbnet med en skruetrækker.

TV2 har været i kontakt med et vidne, der stod få meter fra mændene, da episoden startede ved rulletrappen på vej til 1. sal.

- Jeg stod tre meter fra gerningsmændene, da både pistol og kniv blev trukket ved rulletrappen på 1. sal. Først kommer tre mænd ned ad trappen, og bagefter kommer der et par stykker mere, siger vidnet Benjamin til TV2.

- Ham, der kommer ned, trækker en pistol fra inderforret på sin softshelljakke og sigter så mod den anden. Han trækker så en køkkenkniv. De råber alt muligt, siger vidnet.

Politiet ved endnu ikke, hvor mange skud der blev affyret i p-kælderen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.