Efter razzia i Remees natklub: Nu skal bulgarsk firma registrere sig

Remees advokat erkender, at der er slinger i registreringen af den udenlandske arbejdskraft, som i øjeblikket er ved at indrette natklubben Arch i København.
Remee når begejstring og følelser tager over i X Factor.
Remee når begejstring og følelser tager over i X Factor. Foto: Scanpix/arkiv

Loven synes at være klar, så klar at musik-produceren og X Factor-dommeren Remee nu står til en bøde på 10.000 kroner.

Bøden udløses, fordi han ikke har styr på det firma, som er i gang med at indrette hans kommende natklub i det indre København: Arch i Nørregade.

Bygherren - i dette tilfælde Remee - skal nemlig i følge Arbjdstilsynet indberette til Arbejdstilsynet, hvis han ikke inden for tre dage har set dokumentation for, at den udenlandske arbejdskraft, han har hyret, er lovligt registreret.

Det skriver BT onsdag.

Og det er netop her problemet for Remee ligger. 3F tjekkede tirsdag arbejdspladsen Arch og fandt udenlandsk arbejdskraft i færd med at indrette natklubben.

Et kig i det lovpligtige register RUT, som er Registret for Udenlandske Tjenesteydere og her udenlandske tjenesteydere skal registreres, viste, at bulgarske IDEA, som står for arbejdet i Arch, ikke er registreret.

Det erkender Remees advokat, Claus Molbech Bendtsen, over for BT. Han har ifølge avisen nu bedt det bulgarske firma om at blive registreret. Claus Molbech Bendtsen er dog ikke enig i, at Remee står til en bøde.

- Som bygherre må man gå ud fra, at entreprenøren har styr tingene, siger Claus Molbech Bendtsen til BT. Han mener således, at det er IDEA, som skal tildeles en eventuel bøde.

Reglerne for RUT siger dog: "... skal hvervgiveren underrette Arbejdstilsynet, hvis han tre dage efter arbejdet er begyndt ikke har fået dokumentation for, at der er foretaget anmeldelse i RUT. Ellers kan hvervgiveren få en bøde."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.