Efter personligt møde med Løkke: Jeg tror, jeg stemmer blankt

Partiledere fra flere af Folketingets partier forsøgte til morgen at overtale tvivlere foran Hovedbanegården i København. Avisen.dk har snakket med både politikerne og nogle af de forbipasserende.
Partilederne har indledt slutspurten. I morges var de på Hovedbanegården i København. Det udnyttede Ahmed Ahmad. Han fik sig en personlig snak med statsministeren. 
Partilederne har indledt slutspurten. I morges var de på Hovedbanegården i København. Det udnyttede Ahmed Ahmad. Han fik sig en personlig snak med statsministeren.  Foto: Morten Steensberg

I dag skal krydset sættes. Ja eller nej. Og her i valgkampens slutspurt er også partiformændene gået på gaden i kampen om de sidste stemmer.

Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr var blandt nogle af de politikere, der var på charmeoffensiven foran Hovebanegården i København.

Avisen.dk talte med nogle af de forbipasserende og politikerne selv.

Lars Løkke Rasmussen havde fundet det store smil frem. Foto: Morten Steensberg.

Ahmed: Jeg overvejer at stemme blankt

En der virkelig udnyttede, at politikerne kiggede ud fra Christiansborgs mure, var Ahmed Ahmad. Han er meget i tvivl om, hvad han skal stemme.

Så da han så, at partilederne var gået på gaden valgte han at tage et senere tog, og i stedet få sig en personlig snak med blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Morten Østergaard (RV).

- DF fortalte mig, at vi sagtens kan blive i Europol med et nej, og at et ja vil åbne døren for en masse flygtninge, siger Ahmed Ahmad.

- Bagefter fortalte Lars Løkke Rasmussen mig, at vi sagtens kan stå uden for flygtningesamarbejdet. Så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal tro. Det kan godt være, jeg ender med at stemme blankt, siger Ahmed Ahmad.

Ahmed Ahmad ved ikke hvem, han skal tro på. Derfor overvejer han, om han skal stemme blankt. Foto: Morten Steensberg.

Pernille: Det ender nok med et ja

Pernille Andersen var en af de mange, som havde overværet partiledernes bejlere fra afstand. Hun ventede på toget, der skulle tage hende på arbejde.

- Jeg ender nok med at stemme ja. Vi kan ikke blive ved med at stå uden for fællesskabet. Så det er måske bedst at stå sammen. Men jeg er meget i tvivl, siger Pernille Andersen til Avisen.dk

Hendes tvivl bunder skyldes i høj grad, at hun er bange for at fortryde.

- Hvad nu hvis vi kommer til at fortryde et ja? Så kan vi jo ikke bare pludselig sige nej bagefter, siger Pernille Andersen.

Pernille Andersen er stadig meget i tvivl om, hvor hun skal sætte sit kryds. Hun hælder til et ja, men er skræmt af, at vi ikke kan skifte mening bagefter. Pernille Andersen er stadig meget i tvivl om, hvor hun skal sætte sit kryds. Foto: Morten Steensberg.

Morten: Jeg ved, hvad jeg vil stemme

En anden af tilskuerne til politikernes charmeoffensiv var Morten Stensgaard. Han ventede også på toget, men syntes, at politikerne var lidt mere interessante end uret på perronen.

- Det er jo et spændende valg. Men jeg ved godt, hvad jeg vil stemme. Det bliver et ja, siger Morten Stensgaard.

Han er fortaler for den europæiske tanke. Derudover synes han, at fordelene ved et ja opvejer det negative.

Morten Stensgaard er ikke i tvivl om, hvor han skal sætte sit kryds. Foto: Morten Steensberg.

Østergaard og Olsen Dyhr: Mange er i tvivl

Morgenens to hovedpersoner, Lars løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) var hurtige til at komme videre i programmet. Men Morten Østergaard (RV) og Pia Olsen Dyhr (SF) valgte at blive lidt længere.

Morten Østergaard oplever, at mange er i tvivl. Og dem prøver han overtale til et ja.

- Hvis vi stemmer nej, kommer vi til at snyde os selv for rettigheder, siger Morten Østergaard til Avisen.dk

Også Pia Olsen Dyhr nikker genkendende til, at mange er i tvivl. Hun fortæller, at mange af SF's medlemmer også er i tvivl. Derfor har hun været med til en såkaldt tvivler-café, hvor tvivlere frit kunne stille hende og andre SF-politikere spørgsmål.

- Noget af det, som taler for et ja, er, at vi får nogle nye værktøjer mod løndumping. Det bliver også nemmere at forhindre, at børn bliver kastebold i skilsmisser, siger Pia Olsen Dyhr til Avisen.dk

Pia Olsen Dyhr (SF) og Morten Østergaard (RV) var også blandt de partiformænd, der her på valgdagen forsøgte at overtale de sidste vælgere. Foto: Morten Steensberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.