Efter overfald: Flere fængselsbetjente trues i fritiden

Efter et voldsomt overfald mod en fængselsbetjent i starten af sommeren, er der sket en stigning i antal af trussel- og chikanesager.
Over hele landet forekommer der flere og flere trusler mod fængselsbetjente, når de har fri.
Over hele landet forekommer der flere og flere trusler mod fængselsbetjente, når de har fri. Foto: Scanpix

I løbet af sommeren har trusler mod fængselsbetjente taget til. 

Politiet har modtaget mindst seks anmeldelser om trusler mod fængselsbetjente i fritiden de seneste uger. Det skriver DR.

Truslerne sker eksempelvis ved, at biler med formodede bandemedlemmer opsøger og chikanere fængselsbetjente, når de ikke er på arbejde.

Og truslerne mod fængselsbetjentene sker både i København, på Fyn og i Jylland.

Oplever flere trusler

Alle de seks episoder er sket, efter episoden i juli, hvor en fængselsbetjent i Nyborg blev skudt tre gange i benet på klos hold af maskerede mænd.

- Vi har oplevet et stigende antal trussel- og chikanesager. Det er både, når folk er på vej hjem fra arbejdet og når de er kommet hjem, siger Kim Østerbye, forbundsformand i Fængselsforbundet, der organiserer landets fængselsbetjente, til DR.

Regeringen på vej med nye tiltag

Justitsminister Søren Pind (V) annoncerede efter skudepisoden ved Statsfængslet i Nyborg, at politiet nu skærper fokus på sikkerheden for fængselsbetjentene.

I løbet af efteråret forventes det, at regeringen vil indgå i politiske forhandlinger om en såkaldt respektpakke, der blandt andet skal medvirke til, at man hæver straffen for vold og trusler mod tjenestemænd. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.