Efter otte brande anbringes mand på hospital

Ung skizofren mand hørte stemmer og satte ild på kollegium og andre steder.
Brand i en gammel bygning i Klerkegade i København medførte, at beboere i omkringliggende ejendomme måtte evakueres sidste sommer. Torsdag er en ung mand blevet dømt for denne og syv andre brandstiftelser (arkivfoto).
Brand i en gammel bygning i Klerkegade i København medførte, at beboere i omkringliggende ejendomme måtte evakueres sidste sommer. Torsdag er en ung mand blevet dømt for denne og syv andre brandstiftelser (arkivfoto). Foto: Ørnes Søndergaard Line/Polfoto

En ung mand er af Københavns Byret blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling efter at have påsat otte brande i København og Lyngby.

Et nævningeting har torsdag fulgt anklagerens påstand.

Brandene blev påsat i foråret og sommeren 2015, og til sidst gik den 24-årige mand selv til politiet. Manden lider af skizofreni.

En af brandene gik ud over Nybrogård Kollegiet i Lyngby en tidlig morgen i maj, mens flere beboere lå og sov.

En anden brand hærgede en stor ejendom i Klerkegade i det indre København.

Bygningen har tidligere været hjemsted for en frimurerloge og har derefter huset musikvidenskab under Københavns Universitet. Beboere i omkringliggende ejendomme måtte evakueres på grund af storbranden.

Både sprit og molotovcocktails blev taget i brug af den unge, da han satte ild på bygningerne.

Forleden i byretten bad forsvareren om, at den 24-årige idømmes psykiatrisk behandling, men nævningetinget har fulgt anklagerens påstand om anbringelse.

- Han har selv sagt, at han ikke husker at tage medicin, og at han derfor begynder at høre stemmer. Det viser bare, at han har behov for nogle mere faste rammer, sagde anklager Jesper Holm.

Anbringelsen er fastsat uden et sluttidspunkt. En domstol skal godkende en løsladelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.