Efter oprør mod jobcenter: Nu får dødssyge Vladimira førtidspension

63-årige Vladimira Kristensen får tilkendt førtidspension efter mange års kamp. Det fortæller hendes bisidder til Avisen.dk.
63-årige Vladimira Kristensen får tilkendt førtidspension efter mange års kamp med Københavns Kommune.
63-årige Vladimira Kristensen får tilkendt førtidspension efter mange års kamp med Københavns Kommune. Foto: Privatfoto

Efter en 20 års lang kamp for at få tilkendt førtidspension har 63-årige Vladimira Kristensen får tilkendt førtidspension af Københavns Kommune.

Det fortæller hendes bisidder, Bitten Vivi Jensen, til Avisen.dk.

Vladimira Kristensens lange sygdomshistorie har været beskrevet flere steder i pressen de seneste måneder, blandt andet af Avisen.dk. Og hun har mødt massiv opbakning fra blandt andre gruppen “Jobcentrets ofre”, der har demonstreret for hendes sag.

Og afgørelsen berører Vladimira Kristensen dybt.

- Du kan ikke forestille dig, hvor glad jeg er. Det er som om mine øjne er lidt mere åbne. Kunne jeg gå, havde jeg haft lyst til at gå. Nu har jeg lyst til at leve længere og finde på en interesse. Bitten og min søster er mine engle, siger Vladimira Kristensen til Avisen.dk.

Hun har problemer med nervebalancen efter en brækket ryg. Derudover har hun leddegigt, en invaliderende tarmsygdom og lungekræft. Hun er dårligt gående, og hun lider af angst efter mange års isolation i sit eget hjem. Bevæger hun sig rundt i hjemmet, må hun støtte sig til møbler og væggen for ikke at falde.

Københavns Kommune har overleveret nyheden til hendes bisidder, Bitten Vivi Jensen, over telefon, men den officielle afgørelse kommer klokken 14.00 fredag per mail.

Bitten Vivi Jensen, der har mange års erfaring med systemet, blandt andet som medarbejder i et rehabiliteringsteam, er glad men også overrasket over den positive afgørelse.

- For nogle måneder siden var det ikke meningen, at hun skulle have førtidspension. Det var meningen, sagen skulle syltes, og så skulle hun på folkepension om nogle år, siger hun.

Hun mener, den nye afgørelse blandt andet skyldes den store opmærksomhed, Vladimiras sag har fået.

- Det er på grund af mediernes pres og demonstrationerne. Det er jeg helt sikker på. Og det er jo bare katastrofalt, at det er sådan, det er.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.