Efter østarbejder-lønfusk: Neergaard kaldt i i samråd om Dong

Enhedslisten kalder beskæftigelsesministeren og finansministeren i samråd om Dong-byggeri efter afsløring af social dumping.
Østarbejdere er blevet snydt for op til 35 millioner kroner i løn i forbindelse med Dong-byggeriet. Mændene på billedet har ikke med lønfusk-sagen at gøre.
Østarbejdere er blevet snydt for op til 35 millioner kroner i løn i forbindelse med Dong-byggeriet. Mændene på billedet har ikke med lønfusk-sagen at gøre. Claus Fisker / Scanpix arkiv

Enhedslisten kalder beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd om byggeriet af DONG's nye olieterminal i Fredericia, skriver Fagbladet 3F.

Det sker, efter at fagforeningen Dansk Metal Lillebælt har beregnet, at 200 rumænske metalarbejdere har været ofre for lønfusk for op imod 35 millioner kroner, selvom det delvist statsejede DONG i form af arbejdsklausuler stiller krav om danske løn- og arbejdsforhold.

- Jeg vil bede ministrene om at redegøre for, hvorfor et selskab med staten som hovedaktionær tilsyneladende ikke er i stand til at leve op til de krav, vi stiller til øvrige statslige myndigheder og selskaber, siger Henning Hyllested, Enhedslistens ordfører for social dumping.

Blandt Socialdemokraterne er der også utilfredshed:

- Dong har tilsyneladende ikke levet op til sit ansvar for sine egne klausuler. De er jo ikke noget værd uden kontrol og bestemmelser om sanktioner. I stedet henviser selskabet alene til, at det må det fagretlige system klare, siger Jeppe Bruus, ordfører for social dumping.

Læs mere på Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.