Efter nye dagpengetal: S giver de borgerlige skylden

Det var de borgerlige, der vedtog den reform, som i dag betyder, at mere end 50.000 har mistet retten til dagpenge. Og vi kunne ikke have ændret den, lyder det i dag fra Socialdemokraternes gruppeformand.
Det var de borgerlige, der vedtog den reform, som i dag betyder, at mere end 50.000 har mistet retten til dagpenge. Og vi kunne ikke have ændret den, lyder det i dag fra Socialdemokraternes gruppeformand.
Det var de borgerlige, der vedtog den reform, som i dag betyder, at mere end 50.000 har mistet retten til dagpenge. Og vi kunne ikke have ændret den, lyder det i dag fra Socialdemokraternes gruppeformand. Scanpix

Omkring 17.000 danskere mistede sidste år retten til at få udbetalt dagpenge. Dermed er mere end 50.000 de sidste to år faldet ud af dagpengesystemet.

Og det er problematisk, vedkender Socialdemokraterne gruppeformand, Leif Lahn Jensen.

LÆS OGSÅ: Inger ledig siden 2009: Desperation skaffer mig ikke job

- Det er et kæmpe problem, og det var også derfor, vi stemte imod reformen i 2010. Allerede dengang sagde vi, at der ville være mange mennesker, der ville falde ud, men det blev der ikke lyttet til. I dag har vi så brugt mange milliarder på at få folk i arbejde for at undgå det, siger han til Avisen.dk og tilføjer:

- Hvor er det ærgerligt, at de borgerlige ikke tog sig sammen dengang. Så havde vi ikke stået i den situation, vi står i i dag.

Skabt arbejdspladser

Selvom regeringen ifølge flere kritikere har haft lang tid til at ændre reformen, og dermed kunne have hindret at så mange danskere er faldet ud af dagpengesystemet, afviser Leif Lahn Jensen, at de kunne have gjort noget før.

- Det er vigtigt, at vi får ændret denne reform, som jo tydeligvis ikke virker. Men vi skal ikke lave snuptagsløsninger. Vi skal lave et ordentligt system, som fungerer – også efter næste valg. Men vi har heller ikke ligget stille. Vi har haft meget fokus på at skabe arbejdspladser. Når vi taler med folk, er det det, de siger, de allerhelst vil have, siger han og understreger, at regeringen derfor vil vente med at ændre systemet til den kommission, der er i gang med at kigge på reformen, er klar til at komme med sine anbefalinger.

LÆS OGSÅ: Kun hver fjerde får job efter dagpengestop

- Herefter skal regeringen lave et udspil til, hvordan en fremtidig reform skal se ud. Og jeg er sikker på, at dem, der sidder i spidsen for det, vil sørge for at arbejdet går hurtigt. Det er nødvendigt for at skabe noget trygt i fremtiden, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.