Efter nederlag i Danmark: Ryanair sætter passagerrekord

Den danske fagbevægelses kamp mod Ryanair har ikke skræmt passagerne væk fra selskabet på verdensplan.
Passagererne fortsætter med at strømme ombord på Ryanairs fly på trods af den modvind, selskabet har oplevet i Danmark.
Passagererne fortsætter med at strømme ombord på Ryanairs fly på trods af den modvind, selskabet har oplevet i Danmark. Foto: Scanpix

Kampen med den danske fagbevægelse har langt fra sat sine spor i Ryanairs popularitet på verdensplan.

Ti millioner mennesker fløj med det irske lavprisselskab i juli og dermed har selskabet slået passagerrekord for internationale afgange, skriver dr.dk.

Samtidig kan det omdiskuterede selskab sætte to streger under et resultat på godt 1,8 milliarder kroner efter skat for perioden april til juli.

Det på trods af, at Ryanair i løbet af sommeren har været igennem en lang kamp mod den danske fagbevægelse, der endte med et nederlag i Arbejdsretten og lukningen af selskabets baser i København og Billund.

- Danmark fylder ikke ret meget i Ryanairs samlede forretning – faktisk fylder vi stort set ingenting. Derfor skal man heller ikke forvente at se nogen effekter af det her på kort sigt, siger luftfartsanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen til dr.dk.

På sigt kan den danske kamp dog få betydning for Ryanair. Rundt om i Europa har fagforeningenerne nemlig fulgt med i den danske kamp. Og det kan betyde, at Ryanair kan få problemer med at etablere baser, hvis løn og arbejdsvilkår ikke lever op til fagbevægelsernes standard.

- Der er ingen tvivl om, at det på lidt længere sigt kan blive en større sten i skoen for Ryanair, end selskabet forventer på kort sigt, siger Jacob Pedersen.

Læs hele Avisen.dk's dækning af Ryanair-sagen her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.