Efter mislykket milliardudbud: Regioner kræver mere konkurrence til Falck

politikerne varsler nu handling over for Falcks dominans på markedet for ambulancedrift.
I 2014 vandt hollandske Bios hovedparten af ambulancedriften i Region Syddanmark, men selskabet havde problemer med at skaffe reddere nok.
I 2014 vandt hollandske Bios hovedparten af ambulancedriften i Region Syddanmark, men selskabet havde problemer med at skaffe reddere nok. Foto: Scanpix/arkiv

Sagen om det mislykkede milliardudbud af ambulancedriften i Region Syddanmark, får politikerne til at varsle handling over for Falcks dominans.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen siger til erhvervsmediet Finans, at regionerne har igangsat et arbejde, der skal undersøge, hvordan konkurrencen på markedet skærpes.

"Som billedet ser ud i øjeblikket, er vi ikke tilfredse med konkurrencesituationen på ambulancedriften. Det er Bios-sagen et eksempel på," siger Bent Hansen til Finans.

I 2014 vandt hollandske Bios hovedparten af ambulancedriften i Region Syddanmark, men efterfølgende drænede Falck ifølge Finans regionen for ambulanceredder med ekstraordinært lukrative tilbud til redderne om at følge med Falck til andre landsdele.

De manglende reddere var ifølge Bios hovedforklaringen på, at firmaet aldrig fik økonomi i driften, og firmaet gik konkurs i sommer. Siden har Region Syddanmark selv overtaget ambulancerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.