Efter milliard-skandale: Flere milliarder til Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen vil tilføre Skat 7 milliarder kroner
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

 

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil på et pressemøde fredag præsentere en storstilet plan, som skal rette op på skandaleramte Skat.

TV 2 kan allerede nu erfare, at Skat skal tilføres ekstra 7 milliarder kroner frem mod 2020. Det er den første saltvandsindsprøjtning, Skat har fået længe. Styrelsen har gang på gang været udsat for massive besparelser.

Den nye plan vil betyde, at der i 2020 vil være 1.000 flere medarbejdere i Skat end i dag. Havde regeringen ikke gjort noget, ville der i 2020 have været 1.000 færre medarbejdere på skatteområdet.

De nye medarbejdere kommer til at arbejde i et helt nyindrettet skatteområde. Skat som vi kender styrelsen i dag vil blive nedlagt, samtidig med at et antal nye styrelser vil komme til.

Der vil eksempelvis blive tale om en ny styrelse, der skal håndtere ejendomsvurderinger, erfarer TV 2.

Skat oplyste forleden, at man efter en ny gennemgang af sagerne om ulovlig refusion af udbytteskat har fundet svindel for yderligere milliarder kroner. Dermed formodes tabet at være 12,3 milliarder kroner. 

Siden 2006, hvor der var over 9000 ansatte i Skat, er der blevet skåret 4000 stillinger væk. Det er den udvikling, regeringen nu lægger op til at bremse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.