Efter Løkkes åbningstale: "Han er kold og kynisk"

Tre demonstrerende danskere var langt fra begejstrede for Lars Løkkes udmeldinger om kontanthjælpen under dagens åbningstale i Folketinget.
- Det er jo forfærdeligt at han sætter folk i den situation, at de ikke har noget at leve for og skal gå fra hus og hjem, siger Pia Møller Madsen.
- Det er jo forfærdeligt at han sætter folk i den situation, at de ikke har noget at leve for og skal gå fra hus og hjem, siger Pia Møller Madsen. Foto: Victor Kristensen

Lars Løkke Rasmussen (V) holdt i dag den traditionsrige åbningstale i Folketinget.

Fra talerstolen omtalte statsministeren blandt andet det kontanthjælpsloft, som regeringen har indført fra 1. oktober.

- Jeg ved godt, at en enlig mor på kontanthjælp kan være hårdt spændt for. Jeg gør mig ingen illusioner om, at det er nemt at være forsørger på kontanthjælp. Men svaret er ikke en højere ydelse. Svaret er, at hun kommer i arbejde, lød det blandt andet fra Løkke.

Avisen.dk spurgte nogle af de demonstranter, der var mødt op til dagens demonstration mod selv samme kontanthjælpsloft, hvad de mente om statsministerens udmelding. 

Pia Møller Madsen, 56 år, vaskerimedarbejder

- Det er jo forfærdeligt at han sætter folk i den situation, at de ikke har noget at leve for og skal gå fra hus og hjem. Og jeg synes, at han er kold og kynisk over for mennesker. Han tænker slet ikke på, hvad der sker. For det første er der en masse børn, der bliver fattige i vores land og ryger på gaden. Hvad med dem? Hvem skal samle dem op? Jeg tror og håber på, at Mette Frederiksen hun kommer til, så hun kan lave det om.

Ida Juul Farver, 36 år, kommunikationsansvarlig

- Lars Løkke han har ikke forstået hele konceptet med, hvorfor der er svage borgere i Danmark. Der er svage borgere, fordi de har så store økonomiske udfordringer, at de ikke har fred til at få behandling for psykisk syge, til rent faktisk at sætte sig ned og søge et job, til at udvikle deres kompetencer, fordi de ikke har de penge, der skal til, for at sikre dem en bolig, mad og tryghed.

Lars Løkke har ikke forstået, hvorfor der er svage borgere i Danmark, mener Ida Juul Farver. Foto: Victor Kristensen.

Jesper Jakobsen, 43, ledig

- Når Løkke siger, at man skal i arbejde frem for at have en forsørgelse, så er det meget simpelt - der er ikke noget arbejde. Når man kommer på jobcenteret, snakker med socialrådgivere, så kan de ikke tilbyde én reelt arbejde eller en reel uddannelse. Så længe socialrådgiverne sidder på et jobcenter og egentlig skulle finde det arbejde til den mor, som Lars Løkke omtaler, så er det jo lidt sjovt, at der ikke er en eneste af dem, der kan tilbyde reelt arbejde eller reel uddannelse. Det er kun kunstige forløb, som ikke tjener noget formål. Det kan være at tage et kamera og gå ud og fotografere i naturen. Det får man kun sin kontanthjælp for. Når man er i kunstigt arbejde, har man ingen rettigheder, og du lægger stadigvæk under for kontanthjælpens lovparagraffer, og det er jo helt forkert i forhold til, hvad Løkke siger.

Jesper Jacobsen giver ikke meget for Lars Løkke Rasmussens åbningstale. Foto: Victor Kristensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.