Efter krav om bedre sikkerhed: Ansat voldtaget i Midtjylland

På trods af skærpede krav om bedre sikkerhed, er en socialarbejder på en døgninstitution blevet voldtaget af en beboer.
En ansat på Himmelbjerggården blev voldtaget i slutningen af august. Institutionen var ellers i foråret blevet mødt med krav om at skærpe sikkerheden. (Billedet er et modelfoto)
En ansat på Himmelbjerggården blev voldtaget i slutningen af august. Institutionen var ellers i foråret blevet mødt med krav om at skærpe sikkerheden. (Billedet er et modelfoto) Modelfoto: Colourbox

Da Arbejdstilsynet i april besøgte institutionen Himmelbjerggården ved Ry, lød påbuddet, at sikkerheden skulle forbedres. Alligevel blev en ansat på stedet voldtaget på en nattevagt i slutningen af august. Det fortæller DR Østjylland.

Regionen var ellers blevet pålagt at skærpe sikkerheden. Påbuddet skulle senest være efterkommet d. 1. december i år.

Socialdirektør i Region Midtjylland Ann-Britt Wetche fortæller, at de har haft fokus på sikkerheden på institutionen, men at denne episode har intensiveret processen.

'Jeg slår dine børn ihjel'

De ansatte har desuden lagt krop og sjæl til flere voldelige episoder og trusler om vold.

De kan fortælle, at en ansat blev nikket en skalle, og en støtteperson blev sparket i hovedet. Chikaner og dødtrusler er også blevet hyppigere.

"Vi arbejder med nogle af de svageste borgere, så det kan være usikkert at arbejde på Himmelbjerggården," erkender Ann-Britt Wetche over for DR Østjylland.

Så gør dog noget

Voldsepisoderne vækker kritik hos Socialpædagogernes Fagforbund, der undrer sig over, hvorfor man ikke har grebet ind noget før.

"Med de graverende ting, der er beskrevet i rapporten, burde man have handlet hurtigere," siger formand for socialpædagogerne i Østjylland, Verner Pedersen til DR.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.