Efter farlige stenkast: Nu skal DNA fælde de skyldige

Politiet står stort set på bar bund efter en uge med flere stenkast mod bilister flere steder i landet.
Denne 30 kilo tunge betonsten slog for en uge siden en 33-tysk mor ihjel og sårede hendes 36-årige mand alvorligt på Den Fynske Motorvej. Parrets fem-årige søn slap uden fysiske skrammer. Stenen undersøges nu af politiets teknikere i håbet om, at finde blandt andet DNA-spor.
Denne 30 kilo tunge betonsten slog for en uge siden en 33-tysk mor ihjel og sårede hendes 36-årige mand alvorligt på Den Fynske Motorvej. Parrets fem-årige søn slap uden fysiske skrammer. Stenen undersøges nu af politiets teknikere i håbet om, at finde blandt andet DNA-spor. Foto: Politiet/Scanpix

Politiet i hele landet tager den seneste tids stenkast fra broer mod bilister alvorligt.

Sten fra både drabet på en 33-årig tysk kvinde på Den Fynske Motorvej søndag i sidste uge og fra stenkast mod en bil i Rødovre torsdag er nemlig sendt til tekniske analyser og undersøges blandt andet for DNA.

Således oplyste Fyns Politi torsdag at den 30 kilo tunge betonsten, som dræbte den tyske kvinde, er i teknikernes hænder, mens Vestegnens Politi fredag på Twitter skrev "Sten sikret for at kunne undersøge for DNA. Kastet mod bil fra bro i Rødovre i går".

Sager er uopklarede

En række sager om stenkast de senere år er uopklarede og i sagen fra Fyn står politiet fortsat også på bar bund. I sagen fra Rødovre har politiet en smule at gå efter. Her har en person set to mørkklædte personer på broen.

Vestegnens Politi håber på, at flere vidner vil henvende sig i sagen.

- Det er svært at komme det meget nærmere, så vi håber selvfølgelig, at nogen gennemgår deres hukommelse og finder ud af, at de kan hjælpe os med oplysninger, siger vagtchef Thomas Christensen, Vestegnens Politi til BT.

Flere stenkast

Lørdag sagde to psykologer, at stenkastene er en type af kriminalitet, som let og hyppigt kopieres af andre. Der er da også i løbet af den seneste uge indløbet meldinger om stenkast fra flere steder i landet.

På Silkeborgmotorvejen blev der kastet sten mod en bilist. Her efterlyser politiet fortsat seks unge 16 års-alderen. Desuden har der været sten på Sydmotorvejen ved Køge, på Hillerødmotorvejen og ved Avedøre Havnevej i Rødovre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.