Efter drab på populær løve: Prins deltager i krybskytte-kritik

Prins William har skrevet en hyldestbrev til en afrikansk ranger, der kæmper for at beskytte dyr modkrybskytter.
Prins William har skrevet et brev til en afrikansk ranger om hans arbejde med krybskytteri.
Prins William har skrevet et brev til en afrikansk ranger om hans arbejde med krybskytteri. Foto: Salvatore Di Nolfi/AP

Efter en amerikansk tandlæge skød den zimbabwianske løve Cecil med bue og pil i juli, har hele verden tyet til tasterne for at rase ud over tabet af løven - og for at støtte op om kampen mod krybskytteri.

Det samme gælder for prins William. Han har skrevet et hyldestbrev til en afrikansk ranger, Edward Ndiritu, der arbejder for at beskytte truede dyr mod krybskytter.

Det skriver The Telegraph.

Ndiritu arbejder på Lewa Wildlife Conservancy som leder af en anti-krybskytte-enhed, og mandag den 3. august fik han, i anledning af "World Ranger Day", overrakt en pris for sin indsats, kaldet Tusk Wildlife Ranger Award. Men ikke nok med det - Ndiritu modtog også et hædrende brev fra prins William.

I brevet bliver Ndiritu rost for at modtage den ærefulde pris, som prinsen mener, er fuldt fortjent. William roste ham også for "det ekstraordinære bidrag, som du og dit team på Lewa Wildlife Conservancy har gjort for at beskytte dyrelivet og øge sikkerheden for landdistrikterne i det nordlige Kenya".

Dyrereservatet, hvor Ndiritu arbejder, er hjemsted for en særligt truet dyreart - nemlig næsehornet. Der lever 72 sorte næsehorn og 66 hvide næsehorn på det området, og den bestand udgør hele 13 procent af Kenyas samlede næsehorn.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.