Efter dødsulykke: Teslas autopilot under lup

En amerikansk bilist blev dræbt, da Teslas højteknologiske system tilsyneladende svigtede. Nu vil myndighederne undersøge dødsulykken.
Henter afspiller ...
/ritzau/

I april lagde bilisten Joshua Brown en video op på YouTube, som viser, hvordan det avancerede autopilotsystem i hans Tesla S70 D forhindrer en påkørsel på en amerikansk motorvej.

Nu er Joshua Brown død. Han omkom for nylig, da det samme autopilotsystem, som han havde hyldet i sin YouTube-video, tilsyneladende satte ud med fatale konsekvenser til følge. Brown kolliderede med anhængeren på en lastbil.

Det er meningen, at autopilotsystemet selv sørger for at skifte kørebane, hvis der er brug for det. Systemet holder også øje med hastigheden og kan selv få bilen til at bremse. I en meddelelse oplyser Tesla, at de amerikanske havarimyndigheder - National Highway Traffic Safety Administration - har åbnet en "indledende evaluering" af det højteknologiske system, efter at Tesla selv gav myndighederne besked om trafikdrabet. På det sociale medie Twitter har stifteren af Tesla Elon Musk kondoleret over for Joshua Browns efterladte og kaldt hans død for "et tragisk tab".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.