Taxikrig

Efter dagens uber-dom: 50 nye tiltaler er klar i retten

En række Uber-chauffører kan se frem til at skulle forsvare sig i retten.

 

Der er mange flere sager om Uber-chaufførers ulovlige kørsel på vej i retten, efter Landsretten fredag stadfæstede en dom fra Københavns Byret fra juli i år, hvor seks danske Uber-chauffører blev dømt for ulovlig piratkørsel.

Anklagemyndigheden oplyser, at der er sendt 50 tiltalesager til retten, der enten er berammet eller afventer berammelse.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Der er også omkring 34 sigtede, hvor vi endnu ikke har taget stilling til tiltale. Derudover ligger der sager ude på politistationerne, siger advokaturchef i Københavns Politi Vibeke Thorkild-Jensen.

Af de mange straffesager, der er på vej, er mindst 25 sager allerede berammet i byretten i København og på Frederiksberg, oplyser forsvarsadvokat for flere Uber-chauffører Eddie Rosenberg Khawaja til Fagbladet 3F.

Selv om der er faldet dom og flere sager er på vej har politiet har ikke tænkt sig at intensivere jagten på de ulovlige Uber-chaufførerne.

- Vi ændrer ikke vores indsats overfor Uber-chauffører, men fortsætter vores praksis, hvor kontrol af Uber-chauffører er en integreret del af den almindelige patruljetjeneste på gaderne. Vi har jo hele tiden stoppet chauffører og skrevet sager. Også efter byretsdommen i juli og i perioden op til landsretsdommen faldt i dag, siger Allan Teddy Wadsworth-Hansen, der er sektionsleder og vicepolitiinspektør i Københavns Politi til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.