Efter bryst-ballade: Danskerne støtter prinsesse Marie

Det var klogt, at kongehuset reagerede på Her & Nus historie om Prinsesse Maries bryster, lyder vurderingen fra danskerne.
Her & Nu skrev i september, at prinsesse Marie havde fået lavet større bryster, men kongehuset krævede efterfølgende et dementi.
Her & Nu skrev i september, at prinsesse Marie havde fået lavet større bryster, men kongehuset krævede efterfølgende et dementi. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Danskerne bakker op om Kongehusets håndtering af balladen om prinsesse Maries bryster.

Det skriver BT, der har fået TNS Gallup til at undersøge danskernes holdning.

Sagen handler om, at ugebladet Her & Nu i september skrev, at prinsesse Marie havde fået en brystforstørrende operation på en klinik i Litauen. En historie, som ugebladet efterfølgende berigtigede, efter at kongehuset helt usædvanligt havde krævet et dementi.

Og ifølge undersøgelsen mener 55 procent, at kongehusets modangreb var ’klogt’ eller ’overvejende klogt’. Mere end fire ud af ti mener, at kongehuset i stigende grad kan reagere på mediernes omtale af kongefamilien.

Og det kan man tolke som en folkelig opbakning til prinsessen, vurderer Thomas Larsen, der er politisk kommentator og royal ekspert på Berlingske.

- Danskerne kan godt lide, at hun på den måde viser, at hun har ben i næsen. Man skal ikke tage fejl af, at mange danskere synes, at medierne går for vidt. Ikke mindst over for de kongelige. Det er sjældent, at de slår fra sig. Men når de gør, så belønner danskerne dem, siger han til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.