Efter Bentes protest foran rådhus: Så meget hjemmehjælp får hun

Den handicappede Bente Hansen, der i sidste uge sad en nat foran Odense Rådhus for at protestere over besparelser på handicapområdet, får langt mere hjælp hjælp, end hun påstår.
Bente Hansen protesterede i sidste uge foran rådhuset i Odense. Hun var utilfreds med sin egen situation og de besparelser, som der lægges op til i 2017 på ældre- og handicapområdet.
Bente Hansen protesterede i sidste uge foran rådhuset i Odense. Hun var utilfreds med sin egen situation og de besparelser, som der lægges op til i 2017 på ældre- og handicapområdet. Foto: Bo Skytte

Sidste uge fik Bente Hansen mediernes opmærksomhed, da hun i et døgn sad foran Odense Rådhus for at protestere over besparelser på handicapområdet.

Privatpersoner og grupper på Facebook har udvist stor sympati for Bente Hansen, mens Odense kommune er blevet kritiseret for ikke at yde nok hjælp til den handicappede kvinde. 

Bente Hansen, der sidder i kørestol efter hun for 27 år siden brækkede nakken i en ulykke, fortalte til DR FYN, at hun får hjælp fire gange om dagen af ti minutters varighed, på nær de dage hun får bad, hvor besøgende kan vare op til tyve minutter. 

Men nu viser nye oplysninger i sagen, at Bente Hansen rent faktisk får langt mere hjælp. 

Har selv sagt nej til hjælp 

Fyens.dk har, efter aftale med Bente Hansen, fået aktindsigt i hendes sag og det fremgår, at hun i øjeblikket modtager hjælp svarende til cirka fem timer og 20 minutters hjælp i dag-, aften- og nattetimerne. Godt 30 timer om ugen i alt, står der i aktindsigten.

Ifølge Fyens.dk er der altid to ansatte på, der deler timerne. Derudover skulle hun også modtage hjælp til rengøring og sygepleje. 

Kun store afvigelser bliver registreret i det samlede timeregnskab. Fyens.dk skriver, at der har været afvigelser i Bente Hansens tilfælde, og at de skyldes, at hun selv har sagt nej til hjælp. 

Kommune: Bente er utilfreds og ulykkelig

Hos Odense Kommune mener rådmand Brian Skov Nielsen (EL) fra Ældre- og Handicapforvaltningen, at aktindsigten beviser, at kommunen giver mere hjælp, end hvad der tidligere har været påstået. Han vil også hjælpe Bente Hansen med hendes boligproblemer.

- Men det er ikke det afgørende for mig. Bente er stadig ked af det, og jeg er optaget af, at hun bliver glad igen. Vi er klar med en lejlighed til hende fra på onsdag af. Og får hun problemer inden da, ringer hun bare. Så hjælper vi og giver hende et sted at være, siger Brian Skov Nielsen til Fyens.dk. 

Han ser hendes protester foran rådhuset som et et udtryk for utilfredshed og ulykkelighed, og ikke noget, der har bundet i den pleje, hun får af kommunen.

Fastholder at have sagt sandheden

Fyens.dk har konfronteret Bente Hansen med de faktuelle oplysninger fra aktindsigten. Ifølge mediet fastholder Bente Hansen, at hun har sagt sandheden om den hjælp, hun er tildelt og har ikke yderlige at sige til sagen. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.