Efter 70 år: Nazisternes skjulested afsløret

Når man har stort set hele verden på nakken, ligger det lige for at finde et virkelig afsides sted at gemme sig. Og det er netop, hvad det ser ud til, at tyske nazi-officerer har gjort i en argentinsk jungle efter 2. Verdenskrig.
Nazisternes gemmested er omsider blevet fundet.
Nazisternes gemmested er omsider blevet fundet. Scanpix / modelfoto

I en bygning med tre meter tykke vægge har argentinske arkæologer fundet tyske mønter fra 40'erne og porcelæn, som er 'made in Germany'.

De gamle ruiner ligger gemt væk afsides i et argentinsk naturreservat, og arkæologerne mener, at de oprindeligt er bygget af tyske nazi-officerer, der søgte tilflugt i Argentina.

»Vi mener, vi har fundet et skjulested for nazisterne. Alle mønterne er fra starten af 40'erne, og der er tysk porcelæn fra det 19. århundrede med påskriften 'made in Germany'. Derudover er området nemt at forsvare, det ligger beskyttet, og det er meget svært at finde,« siger Daniel Schavelzon, der er arkæolog ved Buenos Aires Universitet.

Se skjulestedet i en video hos Videnskab.dk.

Skjulestedets vægge er tre meter tykke, og stedet er ifølge arkæologerne meget svært at finde. De argentinske arkæologer mener desuden, at stedets bygningsstil og skala adskiller sig væsentligt fra andre lokale byggerier, hvilket de bruger som yderligere belæg for, at udefrakommende - formentlig nazister at dømme ud fra porcelæn og møntfund - har stået bag.

Men selvom nazisterne tilsyneladende har gjort sig meget umage med at bygge skjulestedet, så mener Daniel Schavelzon ikke, at det er blevet brugt til at bo i længe.

Han mener, at så snart nazisterne fandt ud af, at de kunne leve i relativ fred og ro i de argentinske byer, havde de ikke længere grund til at gemme sig væk i et fjernt skjulested midt i junglen.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Kæmpestudie afliver sejlivet vikinge-myte

Forskere: Vi har løst historiens største UFO-mysterium

Forsvinder der overhovedet flere fly og skibe i Bermuda-trekanten?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.