Ebola-smittet kvinde på vej til Oslo

En norsk kvinde, der er smittet med ebola, ventes at ankomme til Norges hovedstad tirsdag formiddag.
Mandag blev der afholdt et pressemøde med vicedirektør for Oslo Universitetshospital, Cathrine Marie Lofthus (midten), generalsekretær i Læger uden Grænser, Anne Cecilie Kaltenborn (tv) og direktør i Helsedirektoratet, Bjøern Guldvog (th) om situationen.
Mandag blev der afholdt et pressemøde med vicedirektør for Oslo Universitetshospital, Cathrine Marie Lofthus (midten), generalsekretær i Læger uden Grænser, Anne Cecilie Kaltenborn (tv) og direktør i Helsedirektoratet, Bjøern Guldvog (th) om situationen. Foto: Cornelius Poppe/AP

En ebola-smittet norsk kvinde er på vej hjem til Norge i et jetfly, som er ombygget til en flyvende ambulance. Flyet lettede fra Sierra Leone mandag aften og ventes at lande i Oslos lufthavn Gardermoen i løbet af tirsdag formiddag.

Flere norske medier melder tirsdag morgen, at flyet vil lande i Gardermoen ved 10-tiden, men nyhedsbureauet NTB erfarer, at det er det tidligste skøn for en ankomst. Et præcist tidspunkt er endnu ikke offentliggjort.

Norge har lejet flyet af det amerikanske udenrigsministerium, oplyser NRK.

Den norske statsminister Erna Solberg bekræfter over for NTB, at der er indgået aftaler med amerikanske selskaber om hjemtransport af ebola-smittede nordmænd.

Den smittede norske kvinde arbejder for Læger uden Grænser i Sierra Leone og blev søndag diagnosticeret med ebola. Når flyet lander i Gardermoen tirsdag, bliver kvinden straks kørt til Oslo Universitetssygehus.

Lægerne på hospitalet forventer i løbet af to uger at kunne sige, hvorvidt patienten kan blive rask eller ej.

- Men vi tager en time ad gangen i sådanne tilfælde, siger afdelingsleder Dag Kvale ved infektionsmedicinsk afdeling på Oslo Universitetssygehus til NTB.

Det ombyggede fly med kvinden vil lande i den militære del af Gardermoen-lufthavnen i Oslo, og her står der en specialdesignet ambulance klar til at tage imod hende.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.