Ebola-frygt i Mali efter landets første dødsoffer

En lille pige er død af Ebola. 43 personer er indlagt i isolation.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Der var bange anelser i Mali mandag, tre dage efter landets første Ebola-offer mistede livet.

En blot to-årig pige døde fredag i byen Kayes, hvor hun ankom med sin bedstemor. Nu frygter indbyggerne, at den dødelige virus vil brede sig.

'Normalt er det en skik at give hinanden hånden, men nu er vi bange for at give hånd og knus. Folk bliver hjemme. Der var rygter om, at vi skulle flygte, for i radioen sagde de, at der var en lille pige, der var kommet med Ebola fra Guinea. Da sundhedsministeren bekræftede rygtet, blev vi meget bekymret,' fortalte Hama Niang, lokal indbygger, Kayes.

Den lille pige og hendes familie havde været i nabolandet Guinea, hvor Ebola-udbruddet allerede har varet i månedsvis. Familien nåede at rejse igenem flere byer i Mali, hvor myndighederne nu frygter, at den dødelige sygdom kan være blevet spredt. 43 personer er allerede blevet sat i isolation, mens de bliver holdt under skarp observation.

FN har sendt nødhjælp og sikkerhedsudstyr til Kayes, en by på størrelse med Aalborg, hvor både indbyggere og myndigheder håber at kunne bremse Ebolaen i Mali.

Sygdommen har allerede smittet over 10.000 mennesker primært i nabolandene Guinea og Liberia samt i Sierra Leone. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.