Dystre udsigter for fyrede fabriksarbejdere: Ender i køen bag andre arbejdsløse

Klokken 8.15 i morges fik 100 ansatte på cigarfabrikken på Nykøbing Falster besked om, at fabrikken lukker helt. De har det ad helvedes til, fortæller afdelingsformand for fødevareforbundet NNF.
De ansatte på cigarfabrikken på Nykøbing Falster har det ad helvedes til, efter de besked om, at fabrikken lukker, fortæller Henrik Tonnesen fra fødevareforbundet NNF.
De ansatte på cigarfabrikken på Nykøbing Falster har det ad helvedes til, efter de besked om, at fabrikken lukker, fortæller Henrik Tonnesen fra fødevareforbundet NNF. Scanpix: Thomas Lekfeldt

Ingen af de ansatte på cigarfabrikken på Nykøbing Falster vidste, hvad der ventede dem, da de mødte ind på arbejde i morges. Men klokken 8 blev der sendt en pressemeddelelse ud, og 15 minutter senere blev alle samlet i fabrikshallen. 

- De 100 ansatte fik besked om, at fabrikken lukker. De valgte med det samme at gå hjem, fordi de har det ad helvedes til, fortæller afdelingsformand i fødevareforbundet NNF Henrik Tonnesen.

Efter en fyringsrunde for et år siden, hvor der samtidig blev investeret i helt nye maskiner for at forbedre produktionen, troede de 100 tilbageblevne, at de havde mange år tilbage på fabrikken. 

- Det her er jo tortur af medarbejdere. De troede lige, at fabrikken var reddet, da der blev købt nye maskiner. I stedet står de nu alle sammen uden job, siger Henrik Tonnesen.

Ender i en lang kø af arbejdsløse

Og udsigterne er ikke særlig lyse for de nu fyrede fabriksarbejdere. For udover at de fleste er ufaglærte, så er der stort set intet arbejde at finde i området.

- Det eneste, der sker i området, er Femernforbindelsen. Alt andet ser sort ud. De ender i en lang kø bag en masse andre arbejdsløse, fortæller Henrik Tonnesen.

Mange af de ansatte har været på fabrikken i 10-20 år og kan ikke andet end at betjene cigarmaskiner. Men nu er der ikke flere cigarmaskiner i Danmark at betjene.

- Hvis man kun er 50 eller yngre, så er der lidt lang tid til pensionsalderen. Så de bliver nødt til at tage en uddannelse. Men det ændrer ikke på, at der ikke er noget arbejde at finde hernede, siger han.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.