Dyrere end ventet: Bios-køb koster region over 50 millioner kroner

Region Syddanmarks udgifter ved at overtage ambulancedriften har vist sig at være mere end dobbelt så dyr end først beregnet.

 Det har kostet Region Syddanmark millioner af kroner at overtage ambulancedriften fra konkursdømte Bios. Det viser en udregning, som DR Fyn og Fyens Stiftstidende har foretaget.

Regionen har indtil videre brugt 52,8 millioner kroner på overtagelsen, og det er langt mere end det beløb politikerne fremlagde på et pressemøde den 26. juli, efter regionsrådet havde vedtaget at hjemtage ambulancedriften.

Her fortalte man, at man ville have udgifter for 20 millioner kroner til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, ligesom man ville investere én million kroner i at opgradere vagtcentralen.

Men et notat fra mandagens regionsrådsmøde viser, at regionen yderligere har brugt 28 millioner kroner på at overtage Bios medarbejdere, ambulancer og stationer samt 3,8 millioner kroner på blandt andet tilkøb af en ekstra ambulance hos Responce for at få driften til at hænge sammen.

Samlet ender regningen på 52,8 millioner kroner. Men det beløb er mere teknisk end som så, forklarer formand for Præhospitaludvalget Thyge Nielsen (V):

- De 28 millioner kroner, der er brugt på at købe Bios, er en investering i fremtiden, som vi kan afskrive over de kommende år. De 21 millioner kroner er derimod en engangsudgift. Så man bliver efter min mening nødt til at dele de to beløb op, siger Thyge Nielsen til DR Fyn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.