Dyreglad prins tager vildt sommerjob

Den britiske prins Harry rejser til Afrika for hjælpe med at flytte 500 elefanter for at redde Malawis bestand af dyr.
Prins Harry rejser til Afrika, hvor han for anden gang skal arbejde med at bevare det rige dyreliv.
Prins Harry rejser til Afrika, hvor han for anden gang skal arbejde med at bevare det rige dyreliv. Foto: Schalk Van Zuydam/AP

Den britiske prins Harry har fået et helt specielt sommerjob. Det royale medlem vil nemlig i løbet af de næste uger befinde sig i det sydøstlige Afrika, hvor han skal assistere eksperter i at skabe løsninger, der kan være med til at bevare det rige dyreliv.

I løbet af sin tid i Afrika skal prins Harry blandt andet hjælpe til, når det enorme projekt "500" løber af stablen i landet Malawi. Her skal den 31-årige prins være med til at flytte 500 afrikanske elefanter fra deres oprindelige hjem til et reservat for vilde dyr.

Dyrene bliver flyttet for at sikre landets bestand. Det skriver Kensington Palace på deres hjemmeside.

- Elefanterne bliver flyttet for at reducere presset på habitatet, for at lindre konflikterne mellem dyrelivet og menneskerne og samtidig for sikre, at den lokale bestand kan vokse i deres nye hjem, skriver Kensington Palace blandt andet.

Det er dog langt fra først gang, at prins Harry gør en indsats for at bevare dyrelivet i Afrika. I 2015 besøgte prinsen flere sydafrikanske lande, hvor han både arbejdede for redde næsehorn og elefanter. På det britiske kongehus' Instagram-profil uploadede prins Harry også et billede, hvor han giver en stor elefant et kram.

- Jeg ved, hvor heldig jeg er at få denne slags oplevelser, men det gør mig trist, når folk fra landet fortæller mig, hvordan situationen egentlig er. Hvordan kan det være, at 30.000 elefanter er blevet slagtet i år?, skriver prins Harry blandt andet i billedteksten.

Se billedet her: https://www.instagram.com/p/-yT1v3qZB5/

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.