Dyr kan lide sex med mennesker

Dansk forskning sætter spørgsmålstegn ved, om dyresex er skadeligt for dyrene. Dyr kan godt nyde sex, siger forskere.
Dansk forskning tyder på, at dyr ikke nødvendigvis lider overlast ved sex med mennesker. Meget tyder på, at dyr nyder sex og at sex er en del af dyrets natur.
Dansk forskning tyder på, at dyr ikke nødvendigvis lider overlast ved sex med mennesker. Meget tyder på, at dyr nyder sex og at sex er en del af dyrets natur. Foto: www.youtube.com

En tur i stalden og hygge lidt med hesten eller koen er måske ikke skadeligt for dyret. Dyr nyder måske ligefrem seksuel kontakt med deres ejere.

Forskere fra Københavns Universitet har forsket i dyresex og dyrs forhold til sex. Forskningen peger på, at sex mellem dyr og menneske, der ikke fysisk skader dyret, ligefrem kan give dyret nydelse og endda et bedre liv. Det skriver Videnskab.dk.

"Det er klart, at det er svært at forestille sig, at en høne er intakt efter at være penetreret, så hvis størrelsesforholdet ikke er i orden, er det et problem," siger Stine B. Christiansen, der både er ph.d.-studerende på Institut for Produktionsdyr og Heste på LIFE, Københavns Universitet til videnskabssitet.

Så længe dyret ikke lider overlast, kan det ikke afvises, at dyret har glæde af sex med mennesker. Dyresex handler nemlig ikke kun om penetrering, men også om, at mennesker lader sig penetrere eller har oralsex med dyret.

"Samtidig ved vi, at folk laver noget mere mangfoldigt end bare penetrering af dyret. En mand eller en kvinde kan måske lide at lade sig penetrere af en hund eller en hest eller have oralsex med en hund med både den ene og den anden som aktiv part. I de tilfælde er det sværere at forestille sig, hvordan dyret lider overlast," siger Stine B. Christiansen, der også arbejder som faglig sekretær for Det Dyreetiske Råd til videnskab.dk.

At dyr kan få nydelse ud af sex med mennesker, afvises pure af politikeren Christian H. Hansen, der har stiftet Partiet Fokus, som arbejder for strammere regler mod dyresex.

"Når vi taler om sodomi og menneskelig omgang med dyr, har jeg en grundholdning om, at det er uacceptabelt i enhver form. Jeg må sige, at jeg tager afstand fra enhver aktivitet af denne karakter ud fra en både etisk og biologisk betragning. Jeg kan ikke forene zoofili med mit personlige værdigrundlag, og jeg synes, det er dybt krænkende for dyrets værdighed og integritet," siger Christian H. Hansen til Videnskab.dk

Ifølge dyreværnslovens § 1 og § 28, hedder det, at såfremt dyret udsættes for smerte, lidelse, angst, væsentlig ulempe eller varigt mén, kan man straffes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.