Dyr forglemmelse: Derfor bør du tjekke dine forsikringer

Mange lader deres forsikringspolicer samle støv, men det kan ende med at blive dyrt.
Der kan ske mange ændringer i dit liv, som ændrer på dine forsikringsbehov. Det kan derfor betale sig at give dem et tjek en gang imellem.
Der kan ske mange ændringer i dit liv, som ændrer på dine forsikringsbehov. Det kan derfor betale sig at give dem et tjek en gang imellem. Colourbox/S.GNATIUK

Har du gennemgået dine forsikringer for nylig?

Hvis dit svar er nej, er du langt fra den eneste. I en rundspørge, som analysebureauet Wilke har lavet for Newspaq, svarer knap en tredjedel af 1059 repræsentativt udvalgte danskere nej til, at de inden for det seneste år har gennemgået deres forsikringer.

Men det kan bide dig i halen. Det forklarer Morten Holm Steinvig, der er projektkoordinator i Penge- og Pensionspanelet.

- Hvis ikke man tjekker det, kan man nemt tro, at man er dækket uden reelt at være det. En anden konsekvens kan være, at man simpelthen betaler for meget for sine forsikringer, siger han til Newspaq.

Hos Forsikringsoplysningen råder konsulent Anja Lintrup Sørensen til, at man gennemgår sine forsikringspolicer minimum en gang årligt, da der kan være mulighed for store besparelser.

- De fleste interesserer sig desværre først for deres forsikring, når der er sket en skade, og der er det ofte for sent. Så det kan bestemt betale sig at afse tid og sætte sig ind i sine forsikringer, for eksempel ved et årligt tjek, siger hun til Newspaq.

Hjælp at hente på nettet

Vil du tjekke din forsikring efter i sømmende i forhold til resten af markedet, anbefaler både Anja Lintrup Sørensen og Morten Holm Steinvig hjemmesiden Forsikringsguiden.dk. Det er et sammenligningssite udviklet af brancheorganisationen Forsikring og Pension og Forbrugerrådet Tænk.

- Her indtaster man ganske få oplysninger om sig selv og for eksempel sin boligsituation, og så får man et resultat, hvor man ret detaljeret kan sammenligne både pris og dækning hos de forskellige selskaber, forklarer Anja Lintrup Sørensen.

Derudover bør man ifølge Anja Lintrup Sørensen og Morten Holm Steinvig altid sørge for at gennemgå og eventuelt opdatere sine forsikringer, når der sker større ændringer i ens liv.

Bliver man gift, får man børn, skifter man erhverv, eller skaffer man sig store dyre ting, vil ens forsikringsforhold nemlig typisk ændre sig. Det er derfor altafgørende, at forsikringerne følger med, så de kan komme til gavn, hvis skaden sker, forklarer Anja Lintrup Sørensen.

Sæson for at tjekke rejseforsikring

Derudover er det lige nu relevant at tjekke sine rejseforsikringer, hvis man skal på vinterferie, minder Morten Holm Steinvig om.

- Husk det blå kort og tjek om din private rejseforsikring dækker sådan noget som ekstremsport og lignende. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at komme galt af sted på pisten uden at være dækket ordentligt ind, siger han.

Newspaq

Sådan får du mest ud af dine forsikringer

 

Ifølge Forsikringsoplysningen bør du give dine forsikringer et årligt tjek.

Sker der store ændringer i dit liv som flytning, familieforøgelse, ægteskab eller skilsmisse, bør du tjekke dine forsikringer, da dine behov som regel vil ændre sig.

På Forsikringsguiden.dk kan du sammenligne pris og dækning hos de forskellige forsikringsselskaber.

Skal du på ferie, bør du tjekke om du er dækket efter dine behov.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.