Dusør gives: Allan vil købe praktikplads

Allan er en af de mange desperate unge, der ikke kan få en praktikplads. Så nu udlover han en dusør til den, der hjælper ham.
Allan vil betale sig til en læreplads
Allan vil betale sig til en læreplads Facebook

Allan har indtil videre fået 115 afslag fra praktikpladser.

Han er startet på grundforløbet som elektriker, og en af betingelserne for at komme videre er, at man finder en læreplads.

"Nogen af dem, jeg har fået afslag fra, tager ikke voksen-lærlinge ind. Jeg har også fået en afvisning, der lød på at jeg ikke boede i lokal området og derfor kan de ikke tilbyde mig en plads," fortæller han til eb.dk

Så nu har han udlovet en dusør på 2000 kroner til den, der kan hjælpe ham til at finde en læreplads. På Facebook spørger han sine venner om hjælp, og selvom 15.000 har delt hans opslag har det desværre ikke givet pote endnu.

Regeringen skal komme igang

Allan kan godt forstå de erhvervsdrivende. Han beder til gengæld om, at regeringen kommer ind i kampen om lærepladserne.

"Regeringen vil have, at folk under 30 år tager en uddannelse og det kan jeg kun se det helt rigtige i. Men hvad hjælper det at tage et grundforløb som håndværker når der ikke pladser efter det første halve år," siger han.

"Før fik de selvstændige et tilskud for at tage lærlinge ind og det kunne dække nogen af udgifterne ved at have en lærling. Det har regeringen nu skåret væk,"

Du kan se Allans opslag her.

Kilde: Ekstrabladet.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.